Neymar zabio hat-trick, preskočio Ronalda i sve je bliži Peleu
Foto - EPA

Odveo Karioke do trijumfa u Peruu

Neymar zabio hat-trick, preskočio Ronalda i sve je bliži Peleu

Midhat Šljivak

Brazil je u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Limi savladao Peru sa 4:2.

Domaća selekcija je bolje otvorila meč. Pogotkom Carilla je povela nakon pet minuta igre, ali je Brazil uspio da izjednači u 28. minuti pogotkom Neymara sa penala.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u 59. minuti meča Karioke su ponovo u zaostatku. Ovog puta je zabio Tapia za 2:1.

Ipak, radost domaćih traje samo pet minuta. Richarlison zabija za 2:2 u 64. minuti, da bi do kraja meča Neymar u 83. minuti sa penala zabio za 2:3, a zatim i trećim golom u nadoknadi postavlja konačnih 2:4.

Neymar je ovim hat-trickom došao do 64. pogotka u dresu reprezentacije. Prestigao je Ronalda (62), a ispred njega je još samo čuveni Pele, koji je postigao 13 golova više i Neymar je na dobrom putu da postane najbolji strijelac Brazila svih vremena.

U ostalim utakmicama Kolumbija je u nadoknadi golom Radamela Falcaa došla do boda na gostovanju kod Čilea (2:2), dok je Paragvaj kao gost savladao Venecuzelu sa 0:1.

Top Komentari

Jupp
Strasano talentovan igrac, mnogo potencijala ima u njemu ali mi se gadi njegovo teatralno bacanje po terenu!
6 3
doledolovski
Da je bio posvecen fudbalu ko CR,imao bi vec par zlatnih lopti,bit cu upamcen kao jedan od vrhunskih igraca koji je mogao i morao dati vise...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi