Neymar želi dokazati Messiju da mu je doživotni prijatelj
Foto: EPA

Obećao pomoći Argentini

Neymar želi dokazati Messiju da mu je doživotni prijatelj

E. Čaušević

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Americi završavaju se večeras utakmicama posljednjeg kola.

Posljednje kolo donosi nam pravi spektakl jer je plasman u Rusiju osigurao samo Brazil, a večeras ćemo saznati imena još tri ekipe koje idu direktno na SP i jedne ekipe koja će morati u baraž. U centru pažnje su Argentinci kojima treba pobjeda kako bi se domogli u najgorem slučaju mjesta koje vodi u baraž.

Argentina gostuje ekipi Ekvadora koja nema nikakvih šansi da ide na SP. Također, mnogo toga mogao bi odlučiti i Brazil koji dočekuje Chile koji ima samo jedan bod više od Argentine. U slučaju da Brazilci pobijede veoma lako bi se moglo desiti da pobjednika Kupa konfederacija nećemo gledati na Svjetskom prvenstvu.

Mediji u Brazilu objavili su danas da će Karioke protiv Čilea igrati u najjačem sastavu iako su već osigurali plasman na SP. Navodno, to će se desiti na zahtjev Neymara koji je obećao Lionelu Messiju da će njegov tim dati sve od sebe da savlada Čileance.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Prema istim navodima Messi i Neymar su već nekoliko dana u kontaktu, a brazilski igrač želi na ovaj način da pomogne bivšem saigraču i dokaže da mu je prijateljstvo s njim zaista važno.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi