Neymar je od Saudijaca dobio kuću sa 25 soba, avion, vozača i šta sve ne, a već im zabija nož u leđa

Nevjerovatan ugovor

Neymar je od Saudijaca dobio kuću sa 25 soba, avion, vozača i šta sve ne, a već im zabija nož u leđa

Admin Čaušević
Teme:

Neymar je novi igrač Al Hilala. Nakon više od pet godina u PSG-u bezuspješno ganjajući Ligu prvaka i Zlatnu loptu, Brazilac je zatvorio svoju avanturu u glavnom gradu Francuske krećući prema novom El Doradu svjetskog fudbala - saudijskoj Super ligi.

Nakon što je pokušao potpisati Lea Messija i Kyliana Mbappéa, Al Hilal je završio dovođenje Neymara kao svoje nove velike zvijezde i sada će Brazilac dijeliti svlačionicu sa drugim istaknutim bivšim evropskim zvijezdama poput Rubena Nevesa, Milinković-Savića ili Kalidoua Koulibalyja, kao i sa sunarodnjakom Malcolmom.

Njegov status velike zvijezde donijet će mu drugu najveću platu u prvenstvu (100 miliona eura), iza Cristiana Ronalda, ali i nevjerovatan luksuz. Prema The Sunu Brazilac je u ugovor uspio uključiti i više nego luksuznu klazulue.

Ni tri, ni deset već 25. Neymar je tražio kuću od 25 soba kako bi potpisao za saudijski Al Hilal i na taj način mogao primati prijatelje i porodicu.

Tražio je i da ima bazen od najmanje 40x10 metara i tri saune. Zatražio je pet radnika na puno radno vrijeme za svoju kuću, kuhinjsku pomoćnicu za svog osobnog kuhara i dvije čistačice.

Oglasi

Također je tražio hladnjak pun svog omiljenog pića, Açai soka, kao i guaranu za svoje posjetioce.

Neymar se uvijek vozio u luksuznim automobilima i ima ekskluzivnu kolekciju. Brazilac je odlučio da će Al Hilal finansirati značajnu flotu automobila koju će tamo voziti.

[instagram]https://sportsport.ba/magazin/neymar-bruna-biancardi-prevara-tru-uslova/453101[/instagram]

Po dolasku, Neymar će imati tri vrhunska sportska automobila: Bentley Continental GP, Aston Martin DBX i Lamborghini Huracan. On je također naručio četiri Mercedesa G Wagon, SUV njemačke marke, kao i kombi iste marke.

Neymar i njegova svita imat će na raspolaganju vozača 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Samo sportski automobili već premašuju pola miliona eura vrijednosti.

Oglasi

Al Hilal je spreman pokriti luksuzni svakodnevni život svoje zvijezde, ali i njegova putovanja tokom slobodnih dana. Iako bi mu njegova plaća omogućila da plati bilo koju vrstu putovanja, saudijski klub će također platiti njegova putovanja i slobodne aktivnost.

Igrač je tražio da se svi računi koje ostavi za hotele, restorane i razne usluge u različitim gradovima koje posjećuje slobodnim danima šalju u sjedište kluba na plaćanje. Osim toga, saudijski klub će mu olakšati i prijevoz budući da je pristao staviti na raspolaganje privatni avion igraču i njegovoj porodici kad god im zatreba.

Ako su ta putovanja kroz Saudijsku Arabiju i Neymar odluči iskoristiti priliku da reklamira zemlju za inozemni turizam putem svog Instagrama, također će biti nagrađen s više od 500.000 eura po objavi na svom profilu.

Napadač ima 212 miliona pratitelja na ovoj društvenoj mreži, a na ovu je društvenu mrežu već uploadao tri objave o svom potpisu s klubom koje ukupno imaju više od 20 milijuna lajkova. Dakle, već je zaradio pravo malo bogatstvo.

Iako je Neymar uspio natjerati Al Hilal da pokrije sav ovaj niz usluga, igrač ima plan napustiti Saudijsku Arabiju u relativno kratkom vremenu. "Desetka" brazilske reprezentacije smatra da je to najbolji izlaz iz PSG-a i da se već na ljeto može vratiti u neki drugi evropski klub.

L'Equipe je objavio da Neymar želi provesti jednu ili dvije sezone u azijskom nogometu prije nego što se vrati u neki klub sa Starog kontinenta kako bi se mogao vratiti na pravi nivo igre prije Svjetskog prvenstva 2026. s Brazilom, koje bi mu trebala biti posljednja prilika da svojoj zemlji donese dugo očekivanu šestu zvjezdicu osvajača Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti