Mrzio je alkohol, zabave, čitao Bibliju i htio da ostane čedan do braka... Šta se desilo?

Neymar je popustio i okrenuo se na drugu stranu

Mrzio je alkohol, zabave, čitao Bibliju i htio da ostane čedan do braka... Šta se desilo?

Edmir Škorić
Teme:

Neymar je iznenada napustio PSG i potpisao za Al Hilal u Saudijskoj Arabiji. Od utorka je i zvanično član "novoformirane nogometne sile" pridruživši se Cristianu Ronaldu, Karimu Benzemi, Marcelu Brozoviću, Sadiju Maneu, Robertu Firmunu, N'Golou Kanteu i mnogim drugim zvijezdama koje su ovog ljeta Evropu zamijenile Azijom.

Neymar je potpisao na dvije godine i očekuje se da zaradi 160 miliona eura, ali taj iznos bi se lako mogao udvostručiti zahvaljujući reklamama i bonusima za ispunjenje ciljeva koje je klub postavio.

Prema mnogima, strogi zakon temeljen na načelima islama kosi se sa zabavnim imidžom 31-godišnjeg nogometaša i mnogi se pitaju kako će Neymar uopšte opstati u takvoj sredini.

Ipak, velikim zvijezdama Saudijci su progledali kroz prste. Već je dogovoreno da s Neymarom živi njegova djevojka Bruna Biancardi, iako tamošnji zakon nevjenčanim parovima to zabranjuje.

Interesantno je da je Neymar potpuno drugačije živio na početku karijere, što je otkrio njegov bivši saigrač iz Santosa Roberto Brum.

Oglasi

"Neymar je došao iz religiozne porodice. Nije pio alkohol, nije tulumario, ali s vremenom je napustio neke principe i zbog toga više nema ugled dobrog nego lošeg dečka. Sada na njega svi tako gledaju", kazao je Neymarov bivši saigrač.-

Brazilska zvijezda proslavila se brojnim ekscesima. U Parizu su ga često kritikovali zbog toga što je išao na zabave umjesto da se fokusira na igru.

Na početku karijere, međutim, ništa nije slutilo da će toliko uživati ​​u životu.

“Kad je ušao u svlačionicu, bio je jako sramežljiv. Na primjer, na jednom od prvih treninga sastali smo se u jednoj od hotelskih soba prije utakmice kako bismo se po običaju molili i čitali Bibliju. Neymar se, međutim, jako sramio izgovoriti ili čak pročitati ijedan stih. Kao da se nečega bojao. S vremenom je počeo popuštati, ali je prvo morao svakoga od nas pobijediti desetke puta", rekao je Brum.

Prema njegovom mišljenju, Neymara su razmazili novac i loše društvo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Sa šesnaest godina došao je k nama kao siromah, a godinu dana kasnije već je zarađivao pola miliona eura mjesečno. Zato je oko njega bilo puno ljudi koji su ga tapšali po leđima, hvalili i govorili da sve radi kako treba. Ali mislim da je i zbog toga patio i izvlačio posljedice svojih pogrešaka. Vidite da sada odlično upravlja svojim profesionalnim i privatnim životom", dodao je.

Također je istakao da je, koliko god teško to povjerovati, Neymar želio da bude čedan do braka, ali jednostavno kada je prešao u Barcelonu i kada je počeo da zarađuje veliki novac, počele su se za njega vezivati razne žene i u potpunosti se prepustio čarima života.

Top Komentari

HarisADP
Cito bibliju dok nije probo picku hahaah i dok se nije napio hahaha
1 0
Drakula
Uzeo pare boli ga k. I treba pit,pusit travu i zene ganjat. Trebao sad uzivat u tome ima pare
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi