Neymar iznenadio sve izborom za Zlatnu loptu: Ni Benzema, ni Mbappe...

Odabrao sunarodnjaka

Neymar iznenadio sve izborom za Zlatnu loptu: Ni Benzema, ni Mbappe...

Eldar Ganibegović

Ovogodišnja dodjela Zlatne lopte održat će se 17. oktobra u Theatre du Chatelet u Parizu.

Svoj izbor dao je i Neymar, a pomalo iznenađujuće tu nije ni sjajni Benzema niti njegov saigrač Mbappe.

Neymar je razgovarao za TNT Sports nakon što je završila sezona Ligue 1. Brazilca su pitali o njegovom favoritu za osvajanje Zlatne lopte. Njegov izbor iznenadio je mnoge.

"Kylian Mbappe je imao sjajnu sezonu, Karim Benzema također. Međutim, ove godine sam gledao vrlo malo utakmica. Kad bih se morao osloniti na ono što sam vidio, izabrao bih Viniciusa Juniora", rekao je.

Vinicius je imao najbolju sezonu u karijeri, zabio je 22 gola i dodao 20 asistencija u 52 utakmice u svim takmičenjima, a kruna svega bilo je subotnje finale Lige prvaka koje je riješio upravo on. 

Prema mišljenju stručnjaka, glavni favorit za osvajanje Zlatne lopte je Karim Benzema, koji je ove sezone postigao 44 gola i dodao 15 asistencija u 46 utakmica. Francuzi ne kriju da mu je ova nagrada glavni cilj.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Često sam razmišljao o tome kad je osvojio Cristiano Ronaldo. Mislio sam da i ja to mogu učiniti. Mogu priznati da nikad u karijeri nisam bio tako blizu osvajanja ovog trofeja"rekao je Benzema u razgovoru za ESPN.

Na posljednjoj tabeli koju je objavio Goal, Karim Benzema je najbliži Zlatnoj lopti, a odmah iza njega dvojac iz Liverpoola Sadio Mane i Mohamed Salah.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi