Neymara proglasili najboljim Brazilcem nakon Pelea, pa se oglasio i Jose Mourinho

Ne slaže se s ovom odlukom

Neymara proglasili najboljim Brazilcem nakon Pelea, pa se oglasio i Jose Mourinho

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar trenutno se nalazi van terena zbog povrede, ali i dalje je jedna od glavnih tema sportske javnosti.

Neymar je od strane brazilskog magazina "Placar" izabran za najboljeg igrača u Brazilu nakon Pelea što je izazvalo razne diskusije na društvenim mrežama. Jasno je da je nakon Pelea bilo jako dosta brazilskih fudbalera koji su imali sjajne karijere i osvojili su mnogo titula, no na kraju je ova nagrada otišla u ruke Neymara.

Ono što je iznenadilo mnoge jeste da se oglasio i Jose Mourinho kada je čuo za ovaj izbor. Portugalski stručnjak je poručio da izuzetno poštuje ono što radi Neymar, ali da mu je prosto nevjerovatno da je izabran za ovu nagradu pored nekoliko fantastičnih brazilskih igrača.

"Neymar je nevjerovatno talentovan i to niko ne može poreći. Došao je u Evropu i odmah počeo osvajati trofeje. Ipak, mislim da su zaboravili neke igrače koji su bili najbolji na svijetu svojevremeno, a prvenstveno mislim na Ronalda i Rivalda. Došli su u Evropu i odmah pokazali kvalitet, te su i s Brazilom postali prvaci svijeta", rekao je Mourinho, te dodao:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Siguran sam da Neymar ima mnogo još da pokaže i da je pred njim dosta izazova. No, dati mu takvu nagradu ovako rano je zaista čudan potez. Svi će mu reći da nije Brazilu donio titulu prvaka svijeta i to je najveća mana koju ima. Kada se poredite s Peleom onda je ta titula nešto što vam itekako treba".

Top Komentari

Mele
Ronaldinjo, Ronaldo, Rivaldo, Kaka,svi su bili bolji igraci, ali maneken tuce pare, razmazena balerina, igrac simulator, nikad za mene klasa na terenu.
3 0
Adnanos
Ronaldo duplo bolji
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti