Kralj otpremnina: Otkazi donijeli Mourinhu bogatstvo

Niko kao 'The Special One'

Kralj otpremnina: Otkazi donijeli Mourinhu bogatstvo

Jose Mourinho je, bez dvojbe, jedan od najprepoznatljivijih i najupečatljivijih trenera na svijetu.

Portugalac je poznat po svojoj snažnoj osobnosti, ne bira riječi, ono što mu je na srcu će i reći, bez obzira na to hoće li nekoga povrijediti. Tako je Mourinho prije nekoliko godina tadašnjeg rivala Arsenea Wengera označio "stručnjakom, ali za neuspjeh", međutim upravo na neuspjehu Posebni zarađuje bogatstvo.

Manchester United je prije nekoliko dana objavio finansijski izvještaj poslovanja u posljednja tri mjeseca, na osnovu kojeg je tačno viđeno koliko je koštao otkaz Mourinhu. Obzirom da je imao važeći ugovor, engleski klub je na Mourinhu i njegovim saradnicima potrošio 19 miliona eura, a gotovo ništa bolje nisu prolazili ni prethodni klubovi koje je vodio.

Tako je 2007. godine zbog neslaganja s Chelseajevim predsjednikom Romanom Abramovićem dobio 20 miliona eura odštete, milion manje je koštao Real Madrid 2012. godine, a i u drugom mandatu je na Stamford Bridgeu je 'ogulio' Chelsea. Zahvaljujući specifičnim klauzulama je uprihodio 14 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uz otpremnine koje sveukupno dosežu cifru veću od 70 miliona, Mourinho je klubovima koje je vodio donio i trofeje. Dobar posao, nema šta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi