Neymarov transfer u Barcelonu bio je u potpunosti čist

Sud zvanično donio odluku

Neymarov transfer u Barcelonu bio je u potpunosti čist

Endin Čaušević
Teme:

Brazilski fudbaler Neymar nalazi se u centru pažnje jer još uvijek nije jasno da li će ostati u Barceloni ili će svoju karijeru nastaviti u PSG-u.

Prošle sedmice pojavila se informacija da Neymar ide u PSG koji će aktivirati otkupnu klauzulu od nevjerovatnih 222 miliona eura. Navodno, Neymara na ovaj transfer najviše nagovara njegov otac koji bi u tom slučaju dobio ogromnu proviziju što se nije desilo kada je Neymar prešao u Barcelonu.

Međutim, o prelasku Neymara iz Santosa u Barcelonu pričalo se veoma dugo, a slučaj je na kraju završio i na sudu. Nekadašnja menadžerska agencija brazilskog igrača optužila je Neymara Seniora da nije prikazao koliko je tačno iznosio ovaj transfer, te da je utajio ogromnu sumu novca.

Ipak, nakon što je sve završilo na sudu došlo je to detaljne istrage cijelog slučaja. Sud je na kraju odlučio da nije bilo nikakvih sumnjivih radnji, a to je potvrdio i Neymarov otac koji je danas objavio zvanično saopštenje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"S velikom radošću smo dobili vijesti da je završena istraga i da je sud odlučio da nismo utajili porez. Sve je zvanično završeno i dokazano je da je sve bilo čisto. Tokom ove četiri godine su me optuživali za mnoge stvari, a najviše je patila moja porodica. Ipak, sada je dokazano da pravda postoji i da su te optužbe bile lažne. Sada se nadam da se možemo fokusirati na naše poslove i da ćemo ja i moja porodica konačno dobiti mir koji smo zaslužili", poručio je Neymarov otac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti