Neymarovo stopalo je "tempirana bomba"?

Veliki rizik od nove teške povrede

Neymarovo stopalo je "tempirana bomba"?

Ljetni prelazni rok se bliži kraju, a Neymar je i dalje top tema u evropskim medijima. I dalje se špekuliše o njegovom mogućem povratku u Barcelonu, ali sada francuski Le Parisien tvrdi da Brazilac ima puno većih problema od donošenja odluke o eventualnom transferu.

Le Parisien piše kako je dr. Eric Rolland, bivši šef medicinskog tima PSG-a, identifikovao slabost u Neymarovom desnom stopalu zbog koje postoji velika mogućnost da Brazilac obnovi povredu ukoliko se ukskoro vrati "u akciju".

Prvi put je Neymar tešku povredu desnog stopala zadobio u februaru 2018., a potom i u januaru 2019. U oba navrata je Brazilac bio primoran propustiti važne utakmice PSG-a, da bi na posljednje probleme sa desnim stopalom naišao u prijateljskom meču Brazila i Katara.

Prvobitno je njegova posljednja povreda okarakterisana kao istegnuće, ali se čini da je stvar puno ozbiljnija.

Novinari Le Parisiena su razgovarali sa dr. Rollandom, koji je ovog ljeta napustio svoju poziciju u PSG-u, a on smatra da je Neymarovo desno stopalo previše "tanko" i "krhko", te da bi zbog toga on u budućnosti mogao naići na nove probleme.

"Neymarovo stopalo je pretanko, a rizik od problema sa petom metatarzalnom kosti je izuzetno izražen", istakao je dr. Rolland.

Ukoliko bi Neymar ponovo naišao na probleme sa desnim stopalom, to bi za njega vrlo vjerovatno značilo novu višemjesečnu pauzu.

Podsjetimo, ovakve informacije dolaze u jeku špekulacija da Barcelona pokušava dogovoriti Neymarov povratak na Nou Camp.

Šta je Barcelona ponudila za Neymara?

Najskuplji fudbaler svijeta ne krije da želi napustiti PSG, a ova bi mu se želja mogla i ostvariti do kraja prelaznog roka.

Povezuje se Neymar sa španskim velikanima Real Madridom i Barcelonom. Za sada je mnogo bliži svom nekadašnjem klubu Barci, a pregovori o razmjeni sa PSG-om su počeli.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogobrojni ugledni mediji su prenijeli kako je katalonski velikan poslao izuzetno zanimljivu ponudu francuskom prvaku, a u nju su uključena dvojica fudbalera i novac.

Ponuđeni su, navodno, Parižanima Philippe Coutinho i Ivan Rakitić, te 100 miliona eura...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi