Neymaru je povreda došla kao kec na desetku, a nakon Barcelone isti problem ima i PSG

Želi da ide u Brazil na rođendan svoje sestre

Neymaru je povreda došla kao kec na desetku, a nakon Barcelone isti problem ima i PSG

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar prethodnih godina pravio je Barceloni dosta problema tražeći da dobije nekoliko dana predaha zbog rođendana svoje sestre.

Neymar je prije nekoliko sezona otišao u Brazil na proslavu rođendana svoje sestre kada je Barceloni bio najpotrebniji, te se tada našao na veliko udaru navijača. Brazilac očito želi nastaviti tradiciju i u PSG-u, te je već najavio da će biti odsutan zbog odlaska u domovinu.

Njemu u prilog ide i činjenica da je nedavno zadobio povredu zbog koje će sigurno van terena biti najmanje mjesec dana. Iako su iz PSG-a tražili da ostane u Parizu kako bi mogli pratiti njegov oporavak pred važne mečeve Lige prvaka narednog mjeseca on je odlučio da ipak otputuje za Brazil.

Njegova sestra rođendan slavi 11. marta i već sada je najavio da će biti odsutan u tom periodu što će biti peta godina zaredom da to radi. Prethodne dvije godine je bio povrijeđen, a dvije godine prije toga suspendovan.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Mnogi su vjerovali da je u posljednjoj sezoni u Barci slagao da je povrijeđen, te da je dvije sezone prije toga namjerno dobijao crveni karton kako ne bi igrao. Tradicija se nastavlja i sada, a ukoliko se to desi PSG neće računati na njega na meču protiv Manchester Uniteda bez obzira da li će se oporaviti od povrede ili ne.

Top Komentari

Mele
Pickica od igraca, nikad na nivou Messija nece biti, placko i simulant, milioni stizu na konto on od feste do feste samo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi