Nezaboravna i luda noć u Mostaru: HŠK Zrinjski srušio Utrecht!

Plemići u trećem pretkolu

Nezaboravna i luda noć u Mostaru: HŠK Zrinjski srušio Utrecht!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Zrinjski je u trećem pretkolu Evropske lige. U nevjerovatno meču u Mostaru Plemići su nakon produžetka savladali holandski Utrecht sa 2:1 i plasirali su se u narednu rundu takmičenja.

Od prvog sudijskog zvižduka Utrecht je krenuo ofanzivno. Doslovno se igralo viktorije pred golom bh. tima, ali nije bilo onih pravih šansi.

I ono što su gosti u prvom poluvremenu pokušali Brkić je uspijevao da odbrani, a imao je i Zrinjski nekoliko pokušaja u prvom dijelu.

Prijetio je prvo Irfan Hadžić čiji udarac lagano brani Jensen, a zatim u 43. minuti Frane Čirjak ima kolosalnu šansu. Šutirao je neometan sa 15 metara, a lopta odlazi tik pored gola.

Kazna je stigla u 44. minuti. Dosuđen je slobodan udarac na ivici kaznenog prostora, Gustafson je šutirao, a Brkiću lopta prolazi kroz noge i odlazi u mrežu za prednost gostiju od 0:1.

Nastavak meča donosi veoma dobar fudbal. Zrinjski je krenuo ofanzivnije u drugom dijelu, a sve je krenulo mnogo bolje po domaće ulaskom Ivana Čurjurića.

Odmah po ulasku je imao ovaj fudbaler dobru šansu, odbranio je Jansen. Napadi nisu stajali, a u 65. minuti Plemići stižu do izjednačenja. Kadušić je ubacio sa desne strane, a Irfan Hadžić pogađa spektakularno za 1:1.

Igralo se otvoreno sa obje strane i u ostatku meča. Zrinjski je pokazao da se itekako može nositi sa holandskim timom, ali do kraja onih istinskih prilika za promjenu rezultata nije bilo, pa je nakon 90 minuta rezultat glasio 1:1.

S obzirom na to da je i identičnim rezultatom završen prvi meč, ušlo se u produžetke. Nije se previše moglo uživati u ljepoti, ali je u 111. minuti stadion Pod Bijelim brijegom eksplodirao. Lud gol postiže Staniša Mandić za prednost od 2:1.

Do kraja je domaći tim uspio sačuvati prednost i Plemići će igrati u trećem pretkolu, gdje ih čeka švedski Malme.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Zrinjski - Utrecht 2:1

Zrinjski: Brkić, Čirjak, Hadžić, Šovšić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utrecht: Jensen, Guwara, Maher, Kerk, Gustafson, Begstrom, Janssen, Klaiber, Lonwijk, Van de Streek, Černy.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Sa1946
Čestitke od navijača Sarajeva. Zajedno u Play off aBd
56 1
Prazina
Bravo majstori. Kakva grandiozna noć u Mostaru.....umrite hejteri
1 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi