Nezadovoljstvo u Nizozemskoj, dva kluba podnose tužbu

Žele u viši rang

Nezadovoljstvo u Nizozemskoj, dva kluba podnose tužbu

Prekid sezone u Nizozemskoj izazvao je veliko nezadovoljstvo.

Iako su iz UEFA-e dolazile poruke da bi sva prvenstva trebala biti završena prije početka novih sezona, Nizozemska je odlučila da po kratkom postupku obustavi fudbal.

Naime, nizozemski premijer Mark Rutte zabranio je veća javna okupljanja, a to uključuje i fudbalske utakmice sve do 1. septembra kako ne bi došlo do novog žarišta zaraze koronavirusa. Odlučeno je da prvaka neće biti, s tom odlukom su se složili Ajax i AZ Alkmaar koje na vrhu dijeli samo gol- razlika, dok pojedini klubovi žestoko negoduju.

Paljbu su najprije osuli iz Utrechta koji je ostao bez Evrope i nastupa u finalu Kupa, a žalbe najavljuju i drugoligaši Cambuur Leuwaarden i De Graafschap nakon što im je uskraćena promocija u viši rang.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

"Cambuur Leuwaarden i De Graafschap najavljuju tužbe i milionske odštete", pišu mediji u Nizozemskoj.

Ukoliko bi im kojim slučajem žalba urodila plodom, u Eredivisiji bi se sljedeće sezone takmičilo 20 umjesto 18 klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi