"Nezamislivo je da Neuer dobro brani u Rusiji, ne bih brinuo ako Ter Stegen bude golman"

Tako kaže legendarni Kahn

"Nezamislivo je da Neuer dobro brani u Rusiji, ne bih brinuo ako Ter Stegen bude golman"

Legendarni njemački golman Oliver Kahn smatra da Bayernom čuvar mreže Manuel Neuer neće biti dovoljno spreman da brani na Svjetskom prvenstvu.

Podsjetimo, Neuer je više od pola godine bio van terena zbog povrede, a vratio se tek prije nekoliko sedmica i sinoć je sjedio na klupi u finalu Kupa Njemačke protiv Eintrachta.

Bez obzira na sve on je dobio poziv selektora Joachima Lowa za Svjetsko prvenstvo, a Kahn poručuje da nema šanse da bude spreman da pruža dobre partije u Rusiji.

"Da bih donio konačnu odluku prvo bih morao vidjeti Neuera na treningu. Ali, zapravo je nemoguće i nezamislivo da može pružati dobre partije. Naravno, zbog njegovih zasluga iz prošlosti on ima povjerenje Lowa koji je donio ispravnu odluku da ga povede na pripreme i vidi u kakvoj je formi. Mislim da je veliki rizik njegovo igranje i da bi se trebao zapitati je li dobro da igram na Svjetskom prvenstvu nakon osam mjeseci pauze. Bit će to teška odluka", rekao je Kahn pa se osvrnuo na golmana Barcelone Ter Stegena koji bi vjerovatno trebao biti prvi njemački golman u Rusiji.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pusio se nametnuti u Barceloni, to je samo po sebi veliki uspjeh. U reprezentaciji je imao težak put i na početku je pravio mnogo grešaka. To je samo dokaz da nije imao samopouzdanja. Vidjeli smo prošle godine na Kupu konfederacija da se to promijenilo. Sada je potpuno drugi golman u odnosu na početak reprezentativne karijere i ja se uopšte ne bih brinuo ako bi on stajao na golu u Rusiji".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi