Nezapamćen golgeterski post Mohameda Salaha

Nevjerovatno za njegove standarde

Nezapamćen golgeterski post Mohameda Salaha

S. Grebović

Trka za šampionski naslov u engleskoj Premier ligi između Manchester Cityja i Liverpoola doseže sami vrhunac. Građani trenutno drže lidersku poziciju sa 80 bodova, dok Liverpool ima bod manje nakon 32 odigrana kola.

Liverpool će večeras imati šansu da zauzme lidersku poziciju, ali samo ako zabilježi pobjedu protiv Southamptona u gostima. 

Jasno je da četi Jurgena Kloppa neće biti ni malo lako budući da Sveci još uvijek nisu mirni kada je u pitanju borba za opstanak i nema sumnje da će učiniti sve da makar ostanu neporaženi. Uz to, Southampton je u seriji od dvije uzastopne pobjede nad Totttanhamom i Brightonom.

Historijat njihovih okršaja ne ide na ruku Redsima budući da nikada nisu upisali tri uzastopna gostujuća trijumfa protiv svog večerašnjeg protivnika, pa bi sve osim pobjede svjetlosim godinama Liverpool udaljilo od titule. 

Ono što Jurgena Kloppa više od tradicije može da brine je forma Mohameda Salaha, koji nije postigao gol skoro dva mjeseca. Posljednji se put u listu strijelaca Egipćanin upisao još 9. februara u visokoj pobjedi protiv Bournemoutha (4:0). Ovo je ubjedljivo najduži niz Salaha bez pogotka u dresu Liverpoola, samo je u sezoni 2015./2016. dok je nastupao za Romu vezao 10 utakmica bez gola.

Utakmica između Southamptona i Liverpoola na rasporedu je večeras sa početkom od 20:45, a pravdu će dijeliti Paul Tierney.

Bookmakeri daju veliku prednost gostima, a kompletnu ponudu kladionice Mozzart na ovu utakmicu možete pogledati klikom OVDJE.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta je sa Dzekinim golgeterskim postom.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi