Nezapamćena katastrofa Plavaca: Manchester City - Chelsea 6:0
Nakon što je deklasirao Chelsea, City je ponovo preuzeo vrh tabele u Premier ligi, ali imaju utakmicu više i isti broj bodova kao ekipa Liverpoola. Chelsea je pao na šesto mjesto (Foto: EPA)

Londonski tim razbijen u Manchesteru

Nezapamćena katastrofa Plavaca: Manchester City - Chelsea 6:0

M. Šljivak

Manchester City je u derbiju 26. kola Premiershipa na Etihadu dočekao londonski Chelsea i na kraju ih je deklasirao rezultatom 6:0.

Očajan meč odigrala je ekip Maurizija Sarrija i danas su doživjeli nezapamćenu katastrofu i primili su čak šest golova.

Pobjednik meča se znao već nakon 25 minuta igre kada su Građani imali vodstvo od 4:0.

Golijadu je otvorio Raheem Sterling golom za 1:0 u četvrtoj minuti, a zatim na scenu stupa Sergio Aguero koji u 13. i 19. minuti pogađa za 3:0. Posebno je impresivan bio drugi gol koji je bio zaista fenomenalan.

Tačku na prvo poluvrijeme u 25. minuti stavio Ilkay Gundogan golom za uvjerljivih 4:0.

Već nakon deset minuta igre u nastavku City je povećao prednost. Dosuđen je penal, a Aguero je siguran za prednost od 5:0.

Nisu Građani stali već su i dalje napadali prema golu Plavaca. Stvorili su još dosta šansi, a u 80. minuti Sterling postiže drugi gol za konačnih 6:0.

Premiership, 26. kolo:

Manchester City - Chelsea 6:0

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pogba69
Sarri je Van Gaal samo bez trofeja
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi