Nezapamćeno u svijetu fudbala: Barca i Real imaju istu gol-razliku nakon 2,787 utakmica!

Podatak koji je šokirao mnoge

Nezapamćeno u svijetu fudbala: Barca i Real imaju istu gol-razliku nakon 2,787 utakmica!

Endin Čaušević

U vikendu iza nas Real Madrid i Barcelona ubilježili su nove pobjede u domaćim prvenstvima. Kraljevi su savladali Alaves sa 4:0, dok je Blaugrana bila bolja od Girone sa 6:1.

Neumorni statističari pobrinuli su se da izračunaju gol-razliku obje ekipe i to gotovo od samog početka prvenstva u Španiji. Naime, u posljednje 2,787 utakmice Barcelone i Real Madrida u La Ligi oba kluba imaju istu gol-razliku.

Ovaj podatak šokirao je fudbalsku javnost, a nakon toga mnogi su potvrdili da se radi o tačnom podatku. Real Madrid je u posljednje 2,787 utakmice postigao 6,009 golova, a primio je 3,167 golova. To znači da je gol-razlika kraljevskog kluba +2,842.

S druge strane u isto toliko odigranih utakmica u najjačem rangu španskog fudbala Barcelona je postigla 5,968 golova, a primila je 3,126 golova. Gol-razlika katalonskog kluba je također +2,842 golova što je zaista nevjerovatno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi