Pojavio se i privatni ugovor, Griezmann od ljeta ima novi klub!

Novinar Sporta tvrdi da je sve već dogovoreno

Pojavio se i privatni ugovor, Griezmann od ljeta ima novi klub!

Edmir Škorić

Francuski napadač Antoine Griezmann definitivno na ljeto napušta Atletico Madrid.

Francuski napadač Antoine Griezmann definitivno na ljeto napušta Atletico Madrid.

Za Griezmanna se i rukama i nogama borio Manchester United i menadžer kluba Jose Mourinho, ali sjajni napadač Atletica ipak nije odabrao Englesku za novi život.

Odlučio se ostati u Španiji i prema tvrdnjama španskog novinara Alberta Rogea, od ljeta će se pridružiti paklenom timu Barcelone. Navodno su Barca i Atletico postigli dogovor za ljetni transfer.

Mourinho je dovođenjem Lukakua i Alexisa Sancheza odustao od Griezmanna, a onda se u trku uključila Barcelona i lako dogovorila dovođenje sjajnog golgetera.

Griezmannov ugovor je takav da ima odštetnu klauzulu od 200 miliona eura, a od ljeta će ona iznositi 100 miliona, pa će tako Barcelona ipak uspjeti da po "povoljnoj" i prihvatljivoj cijeni kupi igrača koji je posljednjih sezona briljirao u španskom i evropskom nogometu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Završeno je, iako je očigledno da nijedna od strana to sada neće potvrditi. U Sportu smo već obaviješteni o privatnom ugovoru koji postoji između klubova i Griezmann je stoposto igrač Barcelone od ljeta", napisao je Sportov novinar Albert Roge na Twitteru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi