Nezgodni i ne baš atraktivni rivali za Zvezdu i Partizan

Evropska liga

Nezgodni i ne baš atraktivni rivali za Zvezdu i Partizan

Edmir Škorić

Nakon što je održan žrijeb parova osmine finala Lige prvaka, održan je i žrijeb parova šesnaestine finala Evropske lige.

Beogradski klubovi Zvezda i Paritzan izbjegli su neke velikane i atraktivne protivnike, ali su dobili izuzetno nezgodne kao što su Plzen, koji će igrati protiv crno-bijelih, te CSKA Moskva, koja će gostovati u Beogradu.

Milan će igrati protiv Ludogoreca, a Arsenal protiv "malog" Ostersundsa, dok se zanimljivima smatraju dueli Napolija i Leipziga, Borussije Dortmund i Atalante, te Lyona i Villarreala.

Ognjen Vranješ s AEK-om će odmjeriti snage s kijevskim Dinamom, dok je Astana naših Grahovca i Aničića rival Sportingu iz Lisabona, Senad Lulić i Lazio će igrati protiv Steaue...

Utakmice šesnaestine finala bit će odigrane 15. i 22. februara.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Parovi šesnaestine finala Evropske lige:

Borussia Dortmund – Atalanta
Nice – Lokomotiv
Kopenhagen – Atletico Madrid
Spartak Moskva – Athletic Bilbao
AEK – Dinamo Kijev
Celtic – Zenit
Napoli – Leipzig
Crvena zvezda – CSKA Moskva
Lyon – Villarreal
Real Sociedad – Salzburg
Partizan – Viktoria Plzen
FCSB – Lazio
Ludogorec – Milan
Astana – Sporting
Oestersunds – Arsenal
Marseille – Braga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi