N/FSBiH izabrao lokalne zajednice koje će dobiti pomoć za izgradnju terena s vještačkom travom

Pomoć za razvoj omladinskog nogometa u BiH

N/FSBiH izabrao lokalne zajednice koje će dobiti pomoć za izgradnju terena s vještačkom travom

E. Čaušević

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je podržati lokalne zajednice u izgradnji terena s vještačkom travom za potrebe razvoja omladinskog nogometa u našoj zemlji u projektu "Razvoj infrastrukture omladinskog nogometa kroz širu društvenu zajednicu".

Mnoge lokalne zajednice prijavile su se na ovaj konkurs, a Komitet za izvor liste najpovoljnijijh aplikacija lokalnih zajednica za izgradnju terena s vještačkom travom donio je odluku o tome koje zajednice će dobiti pomoć.

U Komitetu su bili Ivan Beus, Irfan Durić, Dragan Kulina i Nihad Hodžić, a donijeli su odluku o izboru 15 zajednica za izgradnju terena s vještačkom travom, a to su: Općina Travnik, Općina Čapljina, Općina Konjic, Grad Široki Brijeg, Općina Hadžići, Općina Žepče, Općina Gradačac, Općina Cazin, Općina Tomislavgrad, Grad Goražde, Grad Bijeljina, Opština Istočno Novo Sarajevo, Opština Gradiška, Grad Prijedor i Grad Doboj.

Odluka stupa na snagu danom donošenja, a iz Komiteta za izbor su poručili da su odluku donijeli na osnovu izvještaja stručne službe N/FSBiH i neposrednog pregleda i uvida u svaku podnesenu aplikaciju.

Promo

Top Komentari

Heerceg
Evo ja sam iz Sirokog ali stvarno ne shvaćam zasto gradovi poput moga dobivaju, a imaju trening centar kakvog rijetko gdje na balkanu ima i jos sad pomoc za travnjak... A kad kroz Bosnu ides igrat kao omladinac igras po livadama ni krava nece na njih da ne izvrne zglobove. Tugo moja tuzna li si
73 3
ArminA
Kakve li su ovdje mucke bile ,umjesto da se pomogne onima sto ne mogu i nemaju guraju se klubovi koji se bore za vece rangove . Drzava treba da obezbjedi novac za sve stadione na kojem se odgajaju djeca i uce kako da budu pravi ljudi a ne ovako da biraju . Na stotine klubova je pred gasenjem jer niko o njima ne vodi racuna ...
27 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi