Slovenac danas prisustvuje otvorenju nove zgrade NSBiH, a tom prilikom je za bh. medije govorio o svemu pomalo.

Čeferin na otvaranju nove zgrade NSBiH

"Džeko daje golove kao od šale, a Pjanić? Nikada nisam vidio da se nekome sklanja Ronaldo"

Predsjednik UEFA-e Alexander Čeferin danas prisustvuje svečanom otvaranju nove zgrade Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom Čeferin je govorio za bh. medije te se dotakao između ostalog Nogometnog saveza BiH, Džeke, Pjanića, Lige nacija...

"Pozdravljam predstavnike države i Opštine i ostali auditoriji. BiH postaje bogatija za jedan novi sportski objekat. Ovaj čin predstavlja novi korak razvoja fudbala. Novi list se okreće. Svijet se ovih dana divi rezultatima BiH. Prolazak u A diviziju je veliki uspjeh. Imate Džeku i Pjanića, jedan postiže golove kao od šale, a drugi - ja nikada nisam vidio da se nekome Ronaldo sklanja da izvede slobodan udarac", kaže Čeferin i nastavlja:

"Malo koji savez je imao težu početnu poziciju kao NSBiH, ali svejedno je uhvatio korak za elitom. Uspjeh nije došao preko noći već marljivim radom, posebno u mlađim kategorijama. Brojni su turniri ovdje organizovani za igrače u osjetljivom uzrastu. Potvrda dobrog rada sa mladima je da je vaša kadetska reprezentacija igrala tri puta završnicu na EP. Imate talenat, perspektivu i rukovođenje, ali izuzetno lošu infrastrukturu. Fudbal nas uči brojnim lijepim i bitnim stvarima. Moramo svi da radimo kao tim, pa s nama i država. UEFA će ostati pouzdan partner NSBiH, posebno u infrastrukturnom segmentu. Bez nje nema napretka, ali bitni su i gledatelji i oni zaslužuju najbolje i da uživaju u fudbalskoj predstavi", rekao je Čeferin.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

Semberija
Bolje da su tih 10 miliona ulozili u Drzsvni Stadion bez Stadiona netreba ni savez
19 5
Ne znam cemu toliko golema zgrada, pa polovica zgrade nece biti funkcionalno iskoriscena, pa ipak mozda je u pitanju da se polovica zgrade renta nekim jakim firmama, te ce na taj nacin Nogometni savez BiH, na takav nacin poboljsati svoj prihod, te na taj nacin clanovi nogometnog saveza poboljsali bi svoj mjesecni dohodak, koji bi bio od 2000 do 3000 KM-a mjesecno.
16 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi