N'Golo Kante najbolji igrač Premier lige
Foto: EPA

Prema izboru Udruge profesionalnih igrača

N'Golo Kante najbolji igrač Premier lige

D. Rakanović

Fudbaler Chelseaja N'golo Kante proglašen je najboljim igračem Premier lige ove sezone prema izboru Udruge profesionalnih igrača u Engleskoj. 

Francuz je iza sebe ostavio timskog kolegu Edena Hazarda na drugom, dok je na trećem mjestu igrač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović.

Profesionalni fudbaleri koji nastupaju za klubove iz Premier lige prilikom izbora nemaju pravo da glasaju za klupske kolege što će reći da Ngolo Kante nije mogao da dobije glasove saigrača iz Chelseaja. 

Francuski veznjak u Chelsea je došao prošlog ljeta iz Leicestera. U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 31. utakmicu u Premiershipu i postigao je jedan gol i upisao asistenciju. Međutim, njegov doprinos igri se ne mjeri u realizatorskim sposobnostima ili asistencijama, nego u odličnoj igri u odbrambenim zadacima. 

S druge strane, fudbaler Tottenhama Delle Alli je proglašen za najboljeg mladog igrača drugu godinu zaredom. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ovaj 20-godišnji fudbaler je ove sezone postigao 16 pogodaka i ostvario pet asistencija i zasluženo osvojio ovu nagradu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi