Kante opisivao sam sebe: "Ne govorite mi da sam najdivniji"

Skromni Francuz

Kante opisivao sam sebe: "Ne govorite mi da sam najdivniji"

A. Čaušević

N'Golo Kante je proteklih sedmica u centru pažnje, posebno nakon maestralnog izdanja u finalu Lige prvaka protiv Manchester Cityja. 

O Kanteu je ispričano i napisano dosta toga. Praktično svi su složni u jednom, a to je da je Kante najskromniji i najfiniji fudbaler na svijetu.

Stekao je 30-godišnji veznjak ogromnu popularnost zbog svog ponašanja i zalaganja na terenu, ali kako kaže samo želi da bude normalna osoba.

"Nastojim da radimo ono što smo uvijek radili, budem prirodan, da dam sve od sebe na terenu, da navijače učinim sretnim, to radimo s određenim zadovoljstvom."

"Istina je da ponekad možete imati reputaciju da ste predivni, ali ja sam samo normalna osoba, jedan od mnogih igrača", kazao je Kante.

"Ne mora mi se govoriti da sam najdivniji, ja sam samo igač kao ostali. Nekad je to previše. Ne mora biti tako. Slažem se dobro sa saigračima, imam dobar odnos s ljudima koje sretnem na ulici i ljudima."

Oglasi

"Ne treba praviti preveliku stvar od toga. Nekad to 'ubija' čovjeka i bespotrebno je", kazao je Kante.

Skromnost i poniznost su Kanteove glavne ljudske osobine. Neumorna radilica, taktička disciplina, čitanje igre, savršeni startovi i mnogo toga krase ga kao igrača.

Možda i najzahvalniji igrač današnjice je prije deset godina igrao u trećem rangu francuskog fudbala. Primjer radi u najvišem rangu je debitovao tek 2014. godine i to kada je imao 23 godine.

Kantea na terenu uglavnom vidimo sa širokom osmijehom na licu. Takav je bio i na ceremoniji sve dok nije ugledao svoju majku. Svima osmijeh, a samo njoj suza radosnica i zagrljaj presretnog djeteta.

Već sada se nagađa o Kanteu kao potencijalnom osvajaču Zlatne lopte za ovu sezonu, posebice u slučaju da Francuska bude novi prvak Evrope.

Top Komentari

Zoilomas
Covjek ima srce vece od onog iz vola... njega kad fukara krene osusiti postidi se sto postoji.
6 1
miki30
Joj čovječe i ja ga gotivim, al brate ta rječ SKROMAN. Pa daj ba skontali smo više, tip je skroman, ok.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi