Nguyen Hoai Nam smatra da vijetnamski igrači treba da idu u BiH: Za primjer im naveo Edina Džeku

Vlasnik Sarajeva želi pomoći vijetnamskom nogometu

Nguyen Hoai Nam smatra da vijetnamski igrači treba da idu u BiH: Za primjer im naveo Edina Džeku

Edmir Škorić

Vlasnik FK Sarajevo Nguyen Hoai Nam mišljenja je da bi vijetnamski mladi igrači trebali da odlaze u neke "malo slabije" evropske zemlje kako bi se razvijali.

Poduzetnik Hoai Nam je rekao da bi talentovani igrači poput Van Haua trebali otići u Bosnu, Mađarsku ili Portugal kako bi, igrajući u tamošnjim ekipama, sticali iskustvo i neophodno znanje, a potom napredovali i gradili velike karijere.

Kao ljubitelj sporta, Hoai Nam žarko želi razviti vijetnamski nogomet i podići ga na viši nivo, a za časopis Thanh Nien je rekao:

"Ako ne odu, onda nemaju šanse. Odlasci Conga Phuonga, Xuana Truonga, Tuana Anha i Van Haua u strane zemlje je iskorak za vijetnamski nogomet".

Nguyen Hoai Nam rekao je da bi Van Hau i drugi vijetnamski igrači trebali birati manje poznate lige u Evropi, poput Portugala, Mađarske ili Bosne i Hercegovine ..., prije nego što bi razmatrali mogućnosti da zaigraju u velikim ligama poput Italije, Španije, Engleske ili Njemačke.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ako igrate dobro u ligama poput BiH, Portugala ili Mađarske, tranzicija će biti mnogo lakša. Primjerice, mnogi igrači igrali su u prvenstvu Bosne i Hercegovine, a zatim kroz poznatije lige poput igrača Edina Džeke uspjeli doći do Rome. Miralem Pjanić je potpisao za Barcelonu, Asmir Begović je u Milanu, Sead Kolašinac u Arsenalu", tvrdi predsjednik FK Sarajevo.

Nguyen Hoai Nam možda misli da su svi poput Džeke prošli kroz bh. prvenstvo, ali ovaj put treba naglasiti da je od nabrojanih igrača samo Dijamant krenuo od Premijer lige. Svi drugi su živjeli u inostranstvu i razvijali se u daleko uslovnijim situacijama.

Top Komentari

Jadnimi
Nešto gledam ovu tabelu na lijevoj strani, te razmišljam, ako sada prekinu prvenstvo Borac je šampion
3 0
Covid46
duvaj ga skoricu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi