Ni Bakambu neće biti svjestan koliko novca će imati na računu
Foto: epa

Opelješio je novog poslodavca

Ni Bakambu neće biti svjestan koliko novca će imati na računu

M. Šljivak

Napadač iz Konga Cedric Bakambu (26) napustio je Villarreal i karijeru nastavlja u kineskom klubu Beijing Guoan.

Dogovor između dva tima je postignut i ovaj 26-godišnjak će put Kine, a Žuta podmornica je ostvarila sjajnu zaradu od 40 miliona eura.

Bakambu će odlaskom u Kinu postati jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta. Na godišnjem nivou Kongoanac će inkasirati čak 18 miliona eura, te će biti treći najplaćeniji fudbaler u Kini.

Više novca od njega zarađuju samo brazilski fudbaleri Hulk i Oscar koji u ekipi Shanghai SIPG imaju čak 20 miliona eura po sezoni.

Donedavno je u Kini igrao i najlplaćeniji fudbaler svijeta. Radi se o Carlosu Tevezu kojem je Shanghai Shenhua platio 38 miliona eura za jednu sezonu, koju je Argentinac odigrao očajno.

S obzirom na to da je Bakambu dogovorio četverogodišnju saradnju, on će ukupno zaraditi nevjerovatnih 72 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije