Napadač Evertona tražena "roba" na fudbalskoj pijaci

Nekolicina timova stoji u redu za španskog internacionalca

Napadač Evertona tražena "roba" na fudbalskoj pijaci

E. Ganibegović

Napadač Evertona Sandro Ramirez na izlaznim je vratima kluba sa Goodison Parka, pošto nije mnogo pokazao od svog dolaska prošlog ljeta.

U klubu su očigledno nezadovoljni, dok mu trener uopšte ne daje priliku na terenu. Međutim, španski napadač, kako stvari stoje neće imati većih problema u potrazi za novim klubom, pošto se već nekolicina timova javila.

Najprije je to učinila Valencia koja ima namjeru da pojača svoju navalu zbog borbe za što bolje mjesto u vrhu španskog prvenstva, ali sada su interesovanje pokazali Villarreal, kao i Sevilla koja je i ranije bacila oko na Ramireza.

Sandro ove sezone nije postigao niti jedan pogodak u Premier ligi, dok je samo tri puta bio u prvih 11. Prethodne sezone je blistao u dresu Malage kada je strijelac bio čak 16 puta u La Ligi koja mu očigledno više leži nego nogomet na Otoku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Radio Marca prenosi kako se Sevilla posebno interesuje za Ramireza kojeg vide kao sjajno rješenje u napadu. Villareal će vjerovatno izgubiti svog najboljeg napadača Cendrica Bakambua koji odlazi u Kinu, pa tako žele da što prije nađu zamjenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi