Villarreal ekspresno pronašao zamjenu za Bakambua

Plea na meti Žute podmornice

Villarreal ekspresno pronašao zamjenu za Bakambua

Najbolji igrač Villarreala Cedric Bakambu uskoro će realizovati svoj transfer u Kinu, što će poprilično napuniti kasu Žute podmornice.

Španski mediji pišu da će dio novca od prodaje Bakambua (spominje se 40 miliona eura) biti preusmjeren u dovođenje Alassanea Plee, sjajnog napadača Nice koji je već neko vrijeme na radaru Villarreala.

Ovaj 24-godišnjak bi mogao biti dobra, a u današnjim okvirima prilično jeftina akvizicija s obzirom da se njegova tržišna vrijednost kreće oko 12 miliona eura, koliko je Villarreal i spreman ponuditi za njega.

Plea je svoju karijeru počeo u Lyonu, a Nici se pridružio 2014. godine. Trenutno čini napadački tandem ovog kluba sa Balotellijem, a prošle sezone je postigao 11 golova kojim je pomogao Nici da se senzacionalno domogne kvalifikacija za Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alassene Plea i ove sezone igra veoma dobro za Nicu, za koju je na 28 utakmica postigao devet golova uz pet asistencija i ostaje da se vidi hoće li u januarskom prelaznom roku napustiti Ligue 1 i okušati se u Španiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi