Ni Falcao nije mogao zaustaviti Barcelonu

Primera

Ni Falcao nije mogao zaustaviti Barcelonu

Barcelona je u derbi susretu španske Primere sa 4:1 savladala Atletico Madrid na Nou Campu.

Prvu pravu priliku na susretu imali su gosti iz Madrida i to u devetoj minuti. Naravno, El Tigre, Radamel Falcao je prijetio domaćinu, nakon centaršuta s desne strane glavom je loptu proslijedio prema golu Victora Valdesa, koji je već bio savladan, no njegov saveznik bila je desna stativa.

Samo dvije minute kasnije Falcao je ponovo imao šansu, a u 24. minuti malo je nedostajalo da utiša Nou Camp. Pobjegao je Carlesu Puyolu, izašao sam na Valdesa i onda desnom nogom loptu plasirao tik pored Valdesove lijeve stative.

Barca u tim trenucima nije puno napravila pred golom Atletica, osim možda pokušaja Lionela Messija u 30. minuti, ali Argentinac nije bio precizan. Zato jeste sjajni Kolumbijac minutu kasnije.

Diego Costa ga je uposlio, Falcao ponovo pobjegao odbrani Barce, ponovo izašao sam pred Valdesa, ali za španskog golmana ovoga puta nije bilo rješenja. Falcao je rutinski pogodio i nastavio svoju golgetersku seriju i na Nou Campu.

Pet minuta kasnije Barcelona je izjednačila. Fantastičan pogodak Adriana koji ostavlja bez daha. Andres Iniesta ga je proigrao skroz na desnu stranu, Adriano krenuo prema sredini i onda s nekih 18 metara pogodio gornje desne rašlje gostujućeg golu.

U samoj završnici prvog dijela Barcelona stiže do potpunog preokreta. Nastala je gužva u petercu gostiju, lopta došla do Sergija Busquetsa, ovaj sjajno lažnjakom izbacio jednog protivničkog igrača i iz neposredne blizine loptu zakucao u mrežu.

U nastavku je Barcelona preuzela igru u svoje ruke, odnosno proradio je Lionel Messi, koji je sa dva gola pokazao ko je u ovom trenutku najbolja ekipa u Španiji. Barca sada ima devet bodova prednosti nad Atleticom, te čak 13 bodova više od Reala.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije