Ni fantastični McCalebb nije pomogao, Makedonci poraženi

35 poena McCalebba nedovoljna

Ni fantastični McCalebb nije pomogao, Makedonci poraženi

Midhat Šljivak

Košarkaši Makedonije nisu uspjeli ostvariti plasman na Olimpijske igre. U večerašnjem četvrtfinalu kvalifikacija  u Karakasu Makedonci su poraženi od Dominikanske Republike rezultatom 86:76.

Otvorili su Makedonci sjajno susret i nakon deset uvodnih minuta činilo se kako će imati razloga za slavlje u ovom susretu. Dobili su prvu četvrtinu 23:10, da bi prednost od trinaest poena zadržali i na poluvremenu 41:28.

Ipak, u nastavku susreta na parketu je postojala samo Dominikanska Republika. Iako je Bo McCalebb igrao fantastično, ostatak ekipe ga nije pratio. Dominikanc su u trečem periodu smanjili vodstvo Makedonije na samo minus dva 56:54, da bi posljednji perio donio totalni preokret.

Dominikanci su i posljednjih deset minuta dobili 32:20, te su izborili plasman u polufinale, te se imaju priliku boriti za plasman na Olimpijske igre.

Šuter Sacramento Kingsa Francisco Garcia predvodio je Dominiknce sa 28 poena u ovom meču, Martinez i Horford su dodali po 14 poena, uz 15 odnosno 13 skokova.

Bo McCalebb je kod Makedonaca pružio fantastičnu utakmicu sa 35 poena, Ilievski je dodao 16 a Samardžiski 11 poena uz 13 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.