Ni katastrofalne greške Begovića neće otjerati na klupu

Trener Eddie Howe ima visoko mišljenje o bh. golmanu

Ni katastrofalne greške Begovića neće otjerati na klupu

Naš reprezentativni golman Asmir Begović nije baš briljirao u proteklom kolu engleske Premier lige.

Begović je u meču između Bournemoutha i Newcastlea (2:2) branio ispod nivoa i kumovao je gubitku dva boda, no unatoč tome trener Eddie Howe mu maksimalno vjeruje i ne pomišlja na to da mijenja golmana.

U razgovoru za engleske medije Howe je podsjetio kako je Bournemouth u prošlosti zahvaljujući upravo Begoviću osvojio dosta bodova.

"Begović je odličan golman. Biti golman nije nimalo lako, jer se svaka greška skupo plaća, ali nismo zaboravili ni da nas je spašavao dosta puta. Stoga ima moju podršku kako bi zaboravio taj loš dan", kazao je Howe.

Sa cijelom situacijom Begović se, kako kaže Howe, dobro nosi.

"Branio je u većim klubovima i ima iskustva. Nije ovo prva pogreška, a neće biti ni posljednja. To je ono s čim se golmani moraju nositi. Ipak, on se dobro nosi sa svim tim i to je znak da je čvrst i da je lider", istakao je Howe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjem dijelu sezone Begović je branio na svim utakmicama u Premier ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi