Huddersfield "izbušio" Begovića

Bournemouth poražen sa 4:1

Huddersfield "izbušio" Begovića

E. Čaušević

Fudbaleri Huddersfielda danas su na domaćem terenu savladali Bournemouth (4:1) u okviru 27. kola engleskog Premiershipa.

Huddersfield je odlično otvorio utakmicu i već u sedmoj minuti stigao je do prednosti kada je Pritchard zatresao mrežu Asmira Begovića za 1:0. Međutim, slavlje domaćih trajalo je svega sedam minuta jer su gosti uspjeli golom Stanislasa da poravnaju na 1:1.

Bournemouth je propustio u narednom napadu da dođe do preokreta jer je Gosling pogodio stativu. Domaći su to kaznili u 27. minuti kada je danas sjajni Mounie pogodio za 2:1 i donio Huddersfieldu novu prednost.

Pitanje pobjednika u današnjoj utakmici riješeno je u 66. minuti. Drugu asistenciju upisao je Mooy, a Begovića po drugi put na današnjoj utakmici savladao je Mounie. Konačnih 4:1 postavio je Van La Parra golom iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade.

Huddersfield je sada na 16. mjestu sa 27 bodova, dok je Bournemouth deseti sa 31 bodom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 27. kolo:

Huddersfield - Bournemouth 4:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi