Žestoke kazne za haos u Nici
Foto - Screenshot

Nakon tuče navijača sa igračima Marseillea

Žestoke kazne za haos u Nici

M. Šljivak

Disciplinska komisija francuske Ligue 1 žestoko je kaznila aktere nereda sa meča Nica - Marseille.

Duel 3. kola francuskog prvenstva koji se igrao 22. augusta prekinut je u 74. minuti nakon istinskog haosa kojeg su izazvali navijači Nice.

Oni su gađali fudbalera Marseillea Dimitrija Payeta. Pogođen je bocom u leđa, a pravi haos je nastao kada je ovaj uzvratio bacivši bocu na tribine.

Navijači su potom preskočili ogradu i krenuli su da se obračunaju sa Payetom. Uključili su se i ostali igrači te je došlo do velikih nereda zbog kojih je susret preknut.

Disciplinska komisija francuske lige donijela je žestoke kazne, a najgore je prošao domaćin - ekipa Nice.

[twitter]https://twitter.com/jpaterson97/status/1429540577402576901[/twitter]

Nici su oduzeta dva boda, sljedeće tri utakmice će igrati pred praznim tribinama i utakmica će se ponoviti na neutralnom terenu.

Fizioterapeut Marseillea Pablo Fernandez, koji je snimljen kako udara jednog navijača, suspendovan je do kraja sezone, a kažnjeni su i fudbaleri Marseillea Dimitri Payet i Alvaro Gonzalez.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Payet je dobio utakmicu suspenzije, a njegov saigrač Alvaro Gonzalez pauzirat će dvije utakmice jer se dokazalo da je provocirao domaće navijače.

Nica je ipak na kraju gore prošla. Ostali su bez dva boda, a u susretu koji je prekinut imali su vodstvo od 1:0.

Top Komentari

dinass
Njihov je propust u organizaciji ali su igrace malo kaznili jer se nikada.nebi smjeli desiti(osim u samodbrani)da se igraci tuku sa navijacima.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi