Nica otjerala Balotellija, ali na novi klub nije dugo čekao
Za dvije i po sezone Balotelli je odigrao ukupno 76 utakmica za Nicu i postigao je 43 pogotka (Foto: EPA)

Seli u Marseille

Nica otjerala Balotellija, ali na novi klub nije dugo čekao

M. Šljivak

Mario Balotelli u narednim danima će dobiti otkaz u ekipi Nice.

Italijanski napadač će ovog januara kako se i očekivalo napustiti klub, a kao slobodan igrač će pojačati Marseille.

Sky Italia tvrdi da je rukovodstvo Nice već donijelo odluku o njegovom otpuštanju, a 28-godišnji napadač neće mijenjati ligu već će potpisati ugovor sa jednim od najvećih francuskih klubova.

Italijan je prošle sezone igrao odličnu u ovom timu. Postigao je 26 golova u 38 utakmica i tokom ljeta je dobio produžetak saradnje za još jednu godinu.

Međutim, ove sezone je nestao. U 10 odigranih susreta nije napravio apsolutno ništa, a trener Patrick Vieira ga je otpisao iz svih kombinacija.

Ipak, Balotelli će po ko zna koji put dobiti novu šansu u karijeri, a sada je na ljudima u Marseilleu da ga pokušaju urazumiti kako bi pokazao šta zna.

Fenerbahče također pokazivao interes za Balotellija

Pored Marseillea interes za ovog napadača pokazivao je i turski velikan Fenerbahče. Fener je u teškoj situaciji. Ekipa igra očajno i potrebna su im pojačanja, a kao idealnog za svoj napad vidijeli su upravo Balotellija.

Međutim, činjenica da mu ne mogu dati previše novca vjerovatno je na kraju odlučila u izboru novog kluba. Karijeru će Italijan ponovo pokušati da oživi na legendarnom Velodromeu u dresu po mnogima najvećeg francuskog kluba.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Također, spominjao se i povratak u Italiju u redove Fiorentine, ali su se Viole odlučile za druge opcije i nisu željeli igrača koji bi im vjerovatno stvarao probleme u ekipi.

Balo je u karijeri pored Nice igrao u dva navrata za Milan, te Liverpool, Manchester City i Inter.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi