Kada se sezona lomi tu je Lionel Messi
Francuski prvak je večeras prekinuo niz od dva uzastopna poraza i upisao je važna tri boda (Foto. EPA)

Argentinac vodio PSG do trijumfa

Kada se sezona lomi tu je Lionel Messi

Midhat Šljivak

PSG je u 30. kolu Ligue 1 savladao na gostovanju ekipu Nice s 2:0. Najzaslužniji za trijumf bio je Lionel Messi koji je upisao gol i asistenciju, te su Parižani ponovo šest bodova ispred Lensa na vrhu Ligue 1.

PSG je večeras prekinuo crnu seriju od dva uzastopna poraza u Ligue 1. Na teškom gostovanju kod Nice zablistao je Lionel Messi i odveo je svoj tim do pobjede.

Tim Christophea Galtiera do vodstva je stigao u 26. minuti. Bila je to fenomenalna akcija, Nuno Mendes prolazi po lijevoj strani i dodaje do Messija koji zakucava loptu u mrežu za vodstvo PSG-a od 1:0.

Prethodno je PSG bio blizu vodstva nakon što je Danilo Pereira pogodio stativu.

Imala je Nica dvije dobre šanse u finišu prvog dijela. Donnarumma je međutim odlično reagovao nakon udaraca Pepea i Moffija i na odmor se otišlo vodstvom Parižana od 1:0.

Nica u nastavak ulazi novom velikom šansom. Dante pogađa prečku u 51. minuti, a zatim Pepe iskušava Donnarummu koji brani njegov udarac.

Oglasi

Donnarumma je spasio i u 70. minuti nakon udarca Todiboa, a zatim je PSG uspio da slomi domaći tim i da dođe do drugog pogotka.

Igrala se 76. minuta. Messi je ubacio iz kornera, a Sergio Ramos odlično skače i pogađa za 2:0.

Pokušala je Nica da se vrati u igru. Nije u tome uspjela, pa su tri boda otišla u Pariz.

U finišu meča je Kylian Mbappe imao veliku šansu da postigne gol. Međutim, nije uspio zabiti i ostalo je 2:0.

PSG je s ova tri boda ponovo na šest bodova ispred Lensa, a Nica je na 8. mjestu s 45 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 30. kolo:

Nica - PSG 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi