Miris Balkana usred Pariza - Čim se Kylian Mbappe okrene odmah kreće priča
Francuski napadač Kylian Mbappe ima ogromnu moć odlučivanja u ekipi PSG-a i to njegovim saigračima smeta (Foto: EPA)

Saigrači nisu baš sretni

Miris Balkana usred Pariza - Čim se Kylian Mbappe okrene odmah kreće priča

Midhat Šljivak

Balkan je kao regija prepoznatljiv po pričama iza leđa, ali izgleda da se ogovaranja sve više prenose i u Evropi. Pravi primjer je Kylian Mbappe kojeg saigrači PSG-a ogovaraju čim ovaj okrene leđa. Nezadovoljni su činjenicom da on ima veoma veliku moć odlučivanja u klubu.

Kylian Mbappe je prošlog ljeta odlučio ostati u PSG-u. Nakon brojnih priča o odlasku u Real Madrid, 24-godišnji napadač je dobio ugovor koji se ne odbija (72 miliona eura) i ostao je u pariškom klubu.

Rukovodstvo PSG-a od njega je napravilo vođu novog tima. Francuski mediji odavno tvrde da ovaj fudbaler može raditi šta želi u klubu, pa čak i donositi određene odluke, a to se naravno ne dopada saigračima.

U neke od njih je ušao balkanski mentalitet. Pred Mbappeom se smješkaju i glume mu prijatelje, a čim se okrene slijedi ogovaranje.

"Pojedini igrači PSG-a su u privatnim razgovorima otkrili kako nikad nisu vidjeli da jedan klub daje toliko moći jednom fudbaleru. Uvjereni su da je PSG doveo Lusa Camposa i Chistophea Galtiera kako bi zadovoljio Kyliana Mbappea", piše L'Equipe.

Oglasi

Saigrači navodno često komentarišu Mbappea i ono što radi unutar kluba. Nisu previše sretni takvim razvojem događaja i često znaju krenuti ogovaranja velike zvijezde.

"To nije Kylian Saint-Germain"

Kylian Mbappe ponovo se nalazi u centru pažnje jer se oglasio na Instagramu i otkrio da je PSG koristio njegovu fotografiju u promotivnom spotu za prodaju ulaznica iako on nije dao odobrenje za to.

Mbappe se oglasio na Instagramu i otkrio je da je PSG bez njegove dozvole koristio fotografiju u videu koji je napravljen u promotivne svrhe za prodaju sezonskih ulaznica za narednu sezonu.

Francuski napadač je poručio da klubu nije dao dozvolu da koristi njegovu fotografiju i tom videu i kako stvari stoje PSG će biti primoran isti povući iz javnosti i napraviti novi na kojem neće prikazati fotografiju svog napadača.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Njemu je zasmetalo što klub koristi njegovo ime za što veću prodaju sezonskih ulaznica i zaradu, a on od toga uopšte nema nikakvog profita.

"Nisu me uopšte informisali oko tog videa i da će koristiti u njemu moju fotografiju. Nisam dao dozvolu da koriste moju fotografiju niti da taj video bude objavljen. PSG je sjajan klub, ali to nije Kylian Saint-Germain", napisao je Mbappe.