Ničija nije do zore gorjela: PSG u Lillu doživio najteži poraz u 19 godina!

Katastrofa Parižana

Ničija nije do zore gorjela: PSG u Lillu doživio najteži poraz u 19 godina!

Ekipa Lilla pobijedila je danas na domaćem terenu PSG sa 5:1 u okviru francuskog prvenstva i tako ga ostavila bez proslave titule, barem večeras.

PSG-u je trebao samo jedan bod da i zvanično postane prvak jer bi šest kola prije kraja imao čak 20 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Lille, ali na kraju nije uspio da dođe do njega.

Lille je slavio uvjerljivu pobjedu, a u mnogome im je pomogao crveni karton kojeg je u 36. minuti zaradio Bernat. Ipak, krenimo redom. Prvo su domaći došli do vodstva u 7. minuti autogolom Meuniera, da bi gosti samo četiri minute kasnije izjednačili preko Bernata.

Onda se desio i taj, za goste, nesretni crveni karton koji je promijenio dosta toga u ovom meču jer se u drugom poluvremenu desio pravi haos pred golom PSG-a.

Redale su se šanse, ali i golovi pred golom Areole. Prvo je Pepe u 51. minuti pogodio za 2:1, da bi u 65. minuti Bamba pogodio za 3:1. Do kraja susreta Gabriel i Fonte su zapečatili sudbinu gostiju i nanijeli im najteži poraz u posljednjih 19 godina. Posljednji put su primili pet golova u Ligue 1 u decembru 2000. godine kada ih je Sedan porazio upravo s ovih 5:1.

Prednost PSG-a nad Lillom sada iznosi 17 bodova i Parižanima je potreban jedan bod u Nantesu narednog vikenda kako bi osigurali titulu iz trećeg pokušaja.

Top Komentari

xavi26
hoce ljudi da slave titulu pred svojom oublikom..
0 1
Gazii
mamu vam pedersku bogatasku
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi