Najkraći debi u historiji Premier lige: "Izveo sam udarac i sudija je svirao kraj"
Foto - Screenshot

Nick Culkin ima jedan nastup za Manchester United

Najkraći debi u historiji Premier lige: "Izveo sam udarac i sudija je svirao kraj"

M. Šljivak

Nick Culkin može se pohvaliti da je nastupio za Manchester United, iako je to bio najkraći debi u historiji Premier lige.

On je 1999. godine na terenu protiv Arsenala proveo svega nekoliko sekundi. Zamijenio je povrijeđenog Raimonda van der Gouwa, ali odmah po ispucavanju lopte sudija Graham Poll je svirao kraj.

On se za Planet Football prisjetio svog debija za Crvene đavole, koji će sigurno zauvijek ostati upamćen.

"Fizioterapeut je rekao 'izmjena' i menadžer se okrenio i rekao je: 'Nick, spremi se, ulaziš'. Nisam se zagrijavao, niti bilo šta. Pomislio sam da je to moja šansa, osjećao sam se spremnim i želio sam zgrabiti šansu. Izveo sam udarac, sudija je svirao kraj i tako se završila moja karijera u Manchester Unitedu", rekao je Culkin i nastavio je:

"Znao sam da nikad neću zamijeniti Petera Schmeichela na golu, pa sam iskoristio šansu da se dobro zabavim na putovanjima širom Evrope. Bilo je sjajno putovati, biti u luksuznim hotelima i biti dio najvećeg kluba na svijetu. To je bilo veliko iskustvo i mislio sam da ću ga iskoristiti ako dobijem šansu", rekao je Culkin.

Međutim, od njegove karijere nije bilo ništa. Išao je na posudbe u Hull, Bristol i Livingston, a 2002. godine je potpisao za QPR.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U aprilu 2005. godine se penzionisao u 26. godini zbog problema sa povredom koljena, ali se potom 2010. godine vratio u amaterskim klubovima.

Ipak, nikada neće zaboraviti da je igrao u Manchester Unitedu i da je uspio barem upisati jedan zvaničan nastup za Crvene đavole.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Salihović23
Ja bi odugovlačio xD
5 0
cigo
Muhamed Alaim je imao jos kraci debi u dresu FKS, nije ni izveo gol aut sudija kraj svirao
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi