Potpisao novi ugovor s Barcom s klauzulom od milijardu eura, pa otišao na posudbu!

Nico Gonzalez u Valenciji

Potpisao novi ugovor s Barcom s klauzulom od milijardu eura, pa otišao na posudbu!

E. Škorić

Barcelona je ove subote ujutro objavila da Nico González produžuje ugovor do juna 2026. godine te da će njegova klauzula biti čak milijardu eura.

Isto tako, potvrđuje transfer na jednu sezonu u Valenciju, iako posudba ne predviđa nikakvu otkupnu opciju. Dakle, na mladog veznjaka u Kataloniji ozbiljno računaju, pa će nakon završene sezone odmah nazad.

Cilj je da se razvija na Mestalli i da dobije veću minutažu, pošto je prošle sezone malo igrao, a i u trenunoj situaciji niko mu nije mogao garantovati veći broj minuta nego prošle sezone.

Nico se nada minutaži kod Gennara Gattusa i zato je dva puta otišao do Xavija da ga zamoli da ode.

"Nadam se da će nam se vratiti još bolji", rekao je Xavi u petak na press konferenciji, a danas je i zvanično stigla potvrda igračeva odlaska u Valenciju.

Gennaro Gattuso je poručio da je Nico ono baš što treba Šišmišima, dok ni sam veznjak nije imao ništa protiv odlaska na Mestallu.

I bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je tokom ljeta na izlaznim vratima Barcelone, tražilo se najbolje rješenje i za njega i za klub, da bi Xavi na kraju odlučio da ga ostavi kao zamjenu za Sergija Busquetsa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

“Pjanić me je uvjerio i ostaje s nama", poručio je Xavi, čija ekipa La Ligu otvara večeras na Camp Nouu protiv Rayo Vallecana i imat će sve igrače na raspolaganju izuzev Julesa Koundea, stopera koji je došao iz Seville i koji je jedini ostoa bez registracije.

Naravno, Barca će i taj problem riješiti, čeka se da Gerard Pique smanji platu, ili da ode još neko iz kluba. I ne samo to, Katalonci i dalje razmatraju mogućnost novih pojačanja, a najbliže dolasku su iskusni bek Marcos Alonso iz Chelsea i veznjak Manchester Cityja Bernardo Silva.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi