Xavi uoči prvog meča nove sezone govorio i o Pjaniću

Uvjerio ga u ostanak

Xavi uoči prvog meča nove sezone govorio i o Pjaniću

Edmir Škorić

Barcelona će prvi susret u novoj sezoni La Lige odigrati večeras protiv Rayo Vallecana.

Nakon što je prošlu sezonu završila na drugom mjestu, Katalonci sada žele titulu, a optimizam baziraju na nekolicini vrhunskih pojačanja koja su stigla ovog ljeta.

Prije same utakmice s Rayom, bilo je dosta priča o tome hoće li Barcelona uopšte moći da registruje nove igrače i one koji su nedavno produžili ugovore, ali to se sve na kraju sredilo aktiviranjem četvrte finansijske poluge, a Xavi je optimista.

"Stvarno smo optimistični glede registracije igrača," rekao je Xavi.

Unatoč poteškoćama oko registracije novih potpisa, Barcelona se i dalje povezuje s više igrača, s Marcosom Alonsom koji će vjerojatno stići uskoro, dok se također radi na transferu Bernarda Silve.

"Još uvijek planiramo sezonu, vidjet ćemo do 31. avgusta. Mora biti odlazaka da bi bilo potpisa. Radimo na tome da imamo konkurentan tim".

Oglasi

Pierre-Emerick Aubameyang?

“Računam na njega. Oni na koje ne računam već znaju da neće igrati. Puno stvari se može dogoditi, ali ja sam sretan s Aubameyangom".

Govoreći o utakmici protiv Rayo Vallecana, menadžer je rekao: “U novu sezonu krećemo s dobrim entuzijazmom i novim potpisima, bit će to važan test protiv Raya".

Trener Barce je također bio upitan o poveznicama s Marcosom Alonsom iz Chelseaja, no on se nije dao upuštati u nagađanja, rekavši: "On nije naš igrač, tako da ne vrijedi pričati o njemu. Imat ćemo Baldea i Jordija Albu za sutrašnju utakmicu".

Govoreći o ciljevima sezone i pritisku za osvajanje trofeja, Xavi je rekao: "Cilj ove sezone je osvajanje naslova. Pritisak je dobrodošao… Jako uživam jer znam gdje sam".

Oglasi

O Nicovoj odluci da napusti Barcelonu na posudbi i pridruži se Valenciji, Xavi je rekao: “Došao je razgovarati sa mnom i zamolio sam ga da ostane u klubu. Inzistirao mi je da želi napustiti Barçu i igrati puno utakmica, rekao je da je pronašao momčad u kojoj može igrati puno".

Potom je potvrdio da će u klubu ostati i reprezentativac BiH Miralem Pjanić.

“Pjanić me je uvjerio i ostaje s nama.”

Hvalio je Brazilca Raphinhu dovedenog iz Leedsa. “Raphinha ima karakteristike koje su imali Neymar i Rivaldo. On će za nas biti diferencijalni igrač. Raphinha izgleda kao Neymar kao krilo, ali ima Rivaldov šut,” rekao je Xavi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Hoće li Memphis Depay otići?

“Vidjet ćemo što će se dogoditi. La Liga počinje sutra, moramo se fokusirati na to..."

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Ipak se Miralem nije osramotio I opravdao posudbu u Turskoj. Ko **** Koemana, Idemo da vidimo sta ova sezona nosi sa sobom.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi