Nicu Williamsu prišao uposlenik HNS-a zbog Modrića: "Nisam to očekivao, ostao sam i razmišljao"

To najbolje govori koliko je uspio

Nicu Williamsu prišao uposlenik HNS-a zbog Modrića: "Nisam to očekivao, ostao sam i razmišljao"

Edmir Škorić

Jedan od najboljih igrača u dosadašnjem dijelu Evropskog prvenstva svakako je španski reprezentativac Nico Williams, koji je sve bliže velikom transferu u Barcelonu.

Protiv Hrvatske je u prvom kolu zablistao, ali protiv Italije je ostavio trag sjajnog igrača. Senzacija prve faze, fudbaler koji je svima na usnama kada se govori o svemu dobrom što je Španija napravila u prvoj utakmici Eura.

Dao je intervju za Marcu i upitan o tome da li pretpostavlja da je najbolji igrač grupne faze Eura, odgovara: "Nikako. Ima još mnogo toga da se napravi. Sve što je rečeno je dobro, ali imam još puno za napraviti i dati. Ne smatram se jednim od najboljih".

"Imamo dobar tim, pokriveni smo na svim pozicijama i radimo stvari jako dobro. Na osobnoj razini, igranje s najboljima pomaže vam da idete dalje. S njima, taj jedan na jedan koji mi je jača strana, lakše mi je jer mi lopte uvijek idu u for. Mislim da imamo jednu od najboljih momčadi na Euru. Mogao bih istaknuti snagu, prisutnost, prolaz Rodrija, koji je nevjerovatan igrač, ali mislim da cijela ekipa radi stvari vrlo dobro, vrlo koordinirano", dodao je Nico Williams.

Marca: Je li ti ikad neki defanzivac rekao da malo staneš, da prestaneš trčati?

Oglasi

"Neki vam govore da prestanete trčati. Oni žive taj strah od igre na sve ili ništa u utakmicama jedan na jedan. To je moja jača strana i pokušavam je iskoristiti koliko god je to moguće. To je ono što trener traži od mene".

Nico i Lamine Yamal zaštitna su lica Španije.

"Jako smo slični. Jako volimo gledati videe. Kad sam bio mali, gledao sam puno klipova Cristiana u Unitedu, Neymara u Santosu i Barci, Robinha kojeg nisam vidio kako igra, ali sam tražio njegove videe... I talenta na ulica. Bio sam 24 sata dnevno na trgu u svom susjedstvu i igrao fudbal, driblao. To se malo izgubilo. Lamine je sjajan igrač. Trudimo se učiti jedni od drugih".

Da li je gkedao Yamalove klipove? "Ne! Sin mora poštovati oca. Nas dvojica se dobro slažemo na terenu i izva njega. Napravili smo sjajne stvari protiv Gruzije, zabio je tad sa 16 godina svoj prvi gol za reprezentaciju. Nadam se da će nastaviti ovako".

Da li je vidio nekoga boljeg od Španije na Euru? "Ne, nisam vidio da neko bolje igra. Kao ekipa... Nema boljg od nas. Francuska ima veliki individualni potencijal. Engleska također, ali kao tim, mi smo najbolji".

Oglasi

Govorio je o promjeni dresa sa Lukom Modrićem.

"Mijenjao sam dres s Modrićem. Bio sam iznenađen. Došao mi je jedan od članova iz Hrvatske i rekao mi da Modrić želi moj dres. Nisam to očekivao i ostao sam razmišljati i pitati se šta sam uradio za ovo, da me igrači poput Modrića prepoznaju. Vrlo brzo sam otišao iz jedne krajnosti u drugu. Na kraju krajeva, to vas ispunjava ponosom i ono što ja moram učiniti je nastaviti raditi ovako".

Šta mu je brat Inaki Williams rekao? "Inaki mi je rekao: digli ste prezime Williams na drugu razinu. Bio sam ponosan, a i moji roditelji. Mislim da sam odigrao sjajnu utakmicu. Igrao sam ovakve utakmice u Athleticu, ali marketing je, naravno, drugačiji. Ne vidi ga tako puno ljudi".

O budućnosti kaže: "Sretan sam i fokusiran na Athletic, na Euro i sve što je fudbal. Što mora da bude, bit će".

Nedavno je odgovorio na jedan napad na društvenim mrežama... Da li se vrijedi javno suočavati s tim?

"Ne, možda se ne isplati. Tražite isticanje, ali čovjek se umori od takvih napada i uvreda. Prije godinu dana odlučio sam ukloniti sve društvene mreže. Ovaj put sam išao naprijed i uložio hrabrosti u to. Vjerujem da se ta djela ne moraju dogoditi, a ne govorim samo o rasizmu. Mi smo javne osobe, ali oni nemaju pravo vrijeđati jer im se tako prohtije. Mi fudbaleri smo eksponiraniji".

Španija je u grupnoj fazi pobijedila Hrvatsku, Italiju i Albaniju, a u osmini finala igra protiv Gruzije i taj meč na programu je u ponedjeljak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi