Modrić Perezu u Njemačkoj: "Pet minuta sam ga gledao i znam da će osvojiti Zlatnu loptu"

Hrvat vjeruje svom mladom saigraču

Modrić Perezu u Njemačkoj: "Pet minuta sam ga gledao i znam da će osvojiti Zlatnu loptu"

Edmir Škorić

Za Real Madrid nema zime, unatoč tome što se u klubu spremaju na život bez nekih velikih legendi poput Tonija Kroosa, Nacha Fernandeza ili Luke Modrića.

Kroos i Nacho su se već oprostili od Reala. Jedan je završio karijeru, odnosno odigrat će još Euro s Njemačkom, a drugi prihvatio unosnu ponudu iz Saudijske Arabije. Treći, najstariji, nakon nesretne eliminacije s Hrvatskom na Euru, ide na odmor, ali potom se vraća u Madrid da započne novu sezonu.

Za 38-godišnjeg Zadranina to će vjerovatno biti posljednja sezona u najtrofejnijem svjetskom klubu. Naravno, nije nemoguće da ostane još jednu, ali čini se da je i ovu prihvatio da odigra iako svjestan da njegovo vrijeme prolazi i da više nema startnu ulogu niti toliko minuta.

Ipak, Luka je unatoč svemu iskazao veliku ljubav prema Madridu, pa odlučio ostati sve i da sjedi na tribinama. A njegova podrška uvijek dobro dođe, naročito mladim igračima koji se tek probijaju ka vrhu.

Stoga su redom u Madridu uvijek isticali da su im Toni i Luka poput očeva. Modrić također čini sve da pomogne toj mladoj gardi koja posjeduje izuzetne kvalitete, što svjedoči uostalom podatak da u ranoj fazi karijere prihvataju velike uloge u timu koji ima 15 titula Lige prvaka.

Oglasi

Prošlu sezonu su dosta obilježili Jude Bellingham i Vinicius Junior, za koje svi govore da su najveći kandidati za Zlatnu loptu, a Luka smatra da još jedna buduća Zlatna lopta stanuje na Bernabeu.

Madridski portal Defensacentral.com tvrdi da se Luka Modrić susreo sa predsjednikom Reala Florentinom Perezom i da mu je "otkrio veliku tajnu".

"Gledao sam ga pet minuta prvog dana i jasno mi je bilo da će osvojiti Zlatnu loptu igrajući za Madrid", rekao je hrvatski veznjak tom prilikom Perezu, a ovaj mu odgovorio: "Slažem se. Uostalom, kada smo ga kupovali od Fenera, znali smo šta radimo ".

Turski reprezentativac ima svu ljubav navijača, koji se, bez sumnje, nadaju da će ga vidjeti mnogo više na terenu sljedeće sezone . Zapravo, uspio je dokazati svoju vrijednost u posljednjem dijelu sezone i postigao je 6 golova.

Oglasi

Formu je nastavio na Euru pa je zabio u 3:1 pobjedi nad Gruzijom, a sa Turskom će igrati osminu finala protiv Austrije.

Portal Relevo uvjerava da je Carlo Ancelotti oduševljen nastupima Gulera u Njemačkoj i da je odlučio dati mu puno više prostora za igru, te je uvjeren da će zabiti najmanje 15 golova.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ispočetka, kada je stigao tek u Madrid, Arda je imao velike probleme sa zdravljem, potom se govorilo da je psihički pao, da nema morala, da želi da se vrati kući, ali malo po malo, postao je jako važan za rotaciju Kraljeva i nema nikakve sumnje da u njemu leži budućnost velikog Reala, samo ako ga povrede zaobiđu.

Ako uzmemo u obzir da su ti i Mbappe, Endrick, Vinicius, Rodrygo, Bellinham, da dolazi talentovani stoper Yoro, pa i Davies iz Bayerna, jasno je kakvu budućnost ima tim iz španske prijestolnice.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi