Najavljena 'bomba' u Madridu i veliki udarac Barceloni
Foto - EPA

Perez kreće po Williamsa

Najavljena 'bomba' u Madridu i veliki udarac Barceloni

Midhat Šljivak

Madridski Real se u proteklim godinama odlučio na dovođenje mladih fudbalera i kraljevski klub trenutno je pun velikih talenata svjetskog fudbala. Narednog ljeta bi im se mogao priključiti još jedan, a to je Nico Williams.

Real Madrid je u proteklim godinama doveo nekoliko vrhunskih mladih fudbalera. Sve je počelo s Viniciusom Juniorom i Rodrygom, a nastavilo se s Eduardom Camavingom, Aurelienom Tchouamenijem, Ardom Gulerom i Judeom Bellinghamom.

Predsjednik kluba Florentino Perez s istom praksom namjerava nastaviti i u budućnosti. Želi stvoriti moćan klub koji će godinama dominirati španskim i evropskim fudbalom, pa se konstantno spominje dolazak Kyliana Mbappea.

Međutim, nije Francuz jedini koji bi mogao stići u Madrid. Poznati magazin El Chiringuito donio je pravu 'bombu' za navijače kraljevskog kluba za 2024. godinu i tvrde da bi na Santiago Bernabeu mogao doći mladi napadač Athletic Bilbaa Nico Williams.

Ovaj 21-godišnjak s timom iz Baskije ima ugovor do kraja ove sezone. Svojim igrama je privukao pažnju Reala i Kraljevi žele iskoristiti priliku i dovesti ga besplatno narednog ljeta.

Oglasi

El Chiringuito je eventualno dovođenje mladog ofanzivca označio kao trijumf Reala nad Barcelonom koja je također pokazuje ogroman interes za Williamsa. Katalonci su se već ranije raspitivali za njega i Real bi im mogao pokvariti posao.

Interes za mladog reprezentativca Španije stiže i iz engleskog Premiershipa i on će imati zaista težak zadatak da odabere novi klub.

Čudno je svakako da Real želi i Williamsa pored silnih krilnih napadača i uz eventualni dolazak Kyliana Mbappea. Bit će interesantno vidjeti hoće li ga na kraju i dovesti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nico Williams je ove sezone nastupio četiri puta za Athletic Bilbao i upisao je četiri asistencije. Ukupno je u 89 utakmica postigao 12 golova i ubilježio 11 asistencija.

Već je standardan član reprezentacije Španije čiji je dres oblačio 10 puta uz dva pogotka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi