Prvi čovjek La Lige spreman podržati izbacivanje Barcelone: "Dug je put, ali da"

Tebas sasvim iskreno

Prvi čovjek La Lige spreman podržati izbacivanje Barcelone: "Dug je put, ali da"

Midhat Šljivak

Prvi čovjek La Lige Javier Tebas spreman je podržati odluku o izbacivanju Barcelone iz La Lige ako klub na sudu bude proglašen krivim za 'Slučaj Negreira' koji se vodi protiv katalonskog kluba zbog plaćanja sudijskih savjeta.

Javier Tebas nema ništa protiv da se Barcelona izbaci u niži rang ako ih sud proglasi krivim za plaćanje sudijskih savjeta nekadašnjem čelniku sudijske komisije Joseu Mariji Enriquezu Negreiri.

Barca je dokazala da u slučaju nije bilo ništa nelegalno što bi utjecalo na rezultate na terenu, ali sud će imati posljednju riječ. Za Tebasa izbacivanje katalonskog velikana ne bi bilo ništa čudno i podržao bi odluku.

"Dug je put do odluke u ovom slučaju, ali određena ponašanja nemaju objašnjena. Sve je još u fazi istrage i klub može biti proglašen krivim, kao i direktori. Apsolutno je sve moguće"

Jeste li dovoljno hrabri reći da bi Barcelona bila izbačena u niži rang?

Oglasi

"Ako bi sudija tako odlučio, onda da. To odlučuje sudija, kao što je to napravio s Elcheom prije nekoliko godina. Ono što sam ja mogao učiniti u svemu je da osudim određene stvari i to sam učinio. Sankcije nisu moja odgovornost."

Potom je nastavio o finansijskoj situaciji katalonskog kluba.

"Barcelona 'povrjeđuje' La Ligu zbog svoje finansijske situacije. Ne možemo imati klub koji je dužan 700 miliona državi i 100 miliona igračima, kao što je to bio slučaj ranije. Ja to ne želim. Barca je napravila odlične stvari sa smanjenjem plata, ali ima još dosta toga da se odradi".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tebas nikada nije krio da je navijač Real Madrida. Ipak, tvrdi da nikakvog fanatizma nema.

"Da, navijač sam Real Madrida, ali odavno nisam toliko fanatičan", poručio je on.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1602178685
Ovaj debeli stvarno ne popušta ahahah. Baš je što kažu Madridista ahahha, Visca La Barça Visca La Catalunya
0 0
user1620593935
Neka izbace prvo real zbog pomoci sudija koju imaju
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi