Nicola Rizzoli sudi meč BiH i Grčke
Foto: EPA

Jedan od najboljih sudaca na svijetu

Nicola Rizzoli sudi meč BiH i Grčke

Utakmicu Bosne i Hercegovine i Grčke sudit će jedan od najboljih svjetskih sudaca Nicola Rizzoli.

Rizzoliju će asistirati sunarodnjaci Riccardo Di Fiore i Lorenzo Manganellim, dok će četvrti sudac biti Marco Guida.

Nicola Rizzoli je našoj reprezentaciji sudio tri utakmice, od kojih smo dva puta izgubili.

Prvi put je Bosni i Hercegovini Rizzoli sudio 2009. godine kada smo savladali Estoniju sa 2:0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a dijelio je pravdu i na prijateljskoj utakmici protiv Njemačke 2010. godine kada smo izgubili sa 3:1, te kvalifikacioni meč protiv Slovačke (0:1) na Bilinom polju za Svjetsko prvenstvo 2014. godine, koji je našu selekciju mogao koštati plasmana u Brazil.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Najveća utakmica koju je Rizzoli sudio u svojoj karijeri je finale Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine između Njemačke i Argentine. 

Utakmica BiH - Grčka igra se 9. juna u Zenici s početkom u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi