"Za mene je to normalna reakcija, ja bih bacio dvije boce i kopačke"
Foto - EPA

Anelka o Payetu

"Za mene je to normalna reakcija, ja bih bacio dvije boce i kopačke"

M. Šljivak

Fudbaler Marseillea Dimitri Payet suspendovan je na jednu utakmicu zbog sukoba sa navijačima Nice.

Payet je prilikom izvođenja kornera pogođen bocom u leđa, a zatim je žestoko reagovao i tu istu bocu je poslao na tribine među navijače.

Nakon toga je nastao haos i obračun navijača Nice sa igračima Marseillea, a meč je prekinut u 74. minuti.

Legendarni napadač Nicolas Anelka stao je u odbranu Payeta i tvrdi da je imao sasvim normalnu reakciju.

"Za mene je to sasvim normalna reakcija. Da sam ja bio na njegovom mjestu, bacio bih dvije boce i plus kopačke u publiku", rekao je Anelka.

Žestoke kazne za haos u Nici

Disciplinska komisija francuske Ligue 1 žestoko je kaznila aktere nereda sa meča Nica - Marseille.

Nici su oduzeta dva boda, sljedeće tri utakmice će igrati pred praznim tribinama i utakmica će se ponoviti na neutralnom terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Fizioterapeut Marseillea Pablo Fernandez, koji je snimljen kako udara jednog navijača, suspendovan je do kraja sezone, a kažnjeni su i fudbaleri Marseillea Dimitri Payet i Alvaro Gonzalez.

Payet je dobio utakmicu suspenzije, a njegov saigrač Alvaro Gonzalez pauzirat će dvije utakmice jer se dokazalo da je provocirao domaće navijače.

Top Komentari

adis_D11
Pickica napravi belaj pa onda bježi! Trebali su ih sve namlatiti( ove iz Marsej-a).
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi