Bh. prvenstvo najinteresantnije

Nigdje u regionu kao u Premijer ligi BiH

7

Komentari (7)

omer
Slazem se sa autorom teksta. U BiH je prvenstvo zanimljivo do zadnjeg kola po pitanju prvaka i opstanka u ligi. Za titulu prvaka uvijek ima vise kandidata. Takav slucaj je narocito u ovoj sezoni. A u komsiluku su prvenstva odavno nezanimljiva. U Srbiji od raspada Jugoslavije niko ne moze biti prvak od Zvezde i Partizana. U Hrvatskoj je Dinamo uvijek glavni kandidat za titulu. U Sloveniji osim Maribora i Olimpije, niko ne moze uzeti titulu, sto je isti slucaj i u Makedoniji gdje titulu redovno osvajaju jedino Vardar i Skendija. U BiH je od nastanka Premijer lige cak 6 timova bilo prvak BiH, sto nije slucaj u ostalim zemljama bivse Jugoslavije gdje su prvaci bili samo dva tima (Srbija), ili najvise tri (Hrvatska).
magistar
BiH je po mnogo cemu Yu u malom i mnogi nam zavide na interesantnosti lige. Draz lige je sto u svakom kolu ima 3-4 derbija neke vrste, i sto nigdje bodovi nisu upisani unaprijed a prvak moze biti cak i Modrica ili Brotnjo.
hadys
najgora liga na svijetu,ne možeš sastavit jednu prosječnu ekipu iz cijele lige.Fuj
VELEZ
U hrvatskoj i srbiji imaju kvalitet prve tri cetiri ekipe, svak ostali nije ni za nasu federalnu ligu.
predator23
ostatak lige nije ni za našu federalnu ligu???? hahaha e bošnjo bošnjo
VELEZ
Kod susjeda se samo vole po dvije ekipe. Kod nas svaki grad i svako selo ima svoj klub. To je fino jer to pokazuje da smo protiv modernig fudbala i da narod voli odakle su porijekli, ali isto tako necemo nikad bit na nivou dinamo ili crvene zvezde radi ti razloga.
predator23
beiha je najzanimljivija liga jer su u njoj svi klubovi podjednako loši
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.