Tragedija i urnebes: Dok se doktor borio za život, neki su tokom divljačkog pohoda razvili biznis

Nevjerovatno, ali istinito

Tragedija i urnebes: Dok se doktor borio za život, neki su tokom divljačkog pohoda razvili biznis

Admin Čaušević

Moshood Abiola stadion u Aboji je bio mjesto nemilih i divljačkih scena. 

Nakon što Nigerija nije uspjela izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo navijači Super Orlovo sa odlučili da uzmu stvar u svoje ruke.

Nekoliko hiljada navijača je utrčalo na teren i krenulo je u rušilački pohod. Divljačke scene su trajale duži period, a službena lica i igrači su tražili način da spase živu glavu.

Nakon što su se situacija smirila pojavile su se i fotografije posljedica navijačkih nereda. Teren je uništen, baš kao i klupe za rezervne igrače.

Aftermath of the pitch invasion at MKO Abiola stadium, Abuja last night after the Super Eagles failed to qualify for Qatar 2022 World Cup.

Posted by WesleySports on Wednesday, March 30, 2022

Nažalost, ovaj nemili događaj je i završio tragično za Josepha Kabunga koji je bio zadužen za doping kontrolu ispred FIFA-e.

Oglasi

Prve informacije su glasile da je doktor iz Zambije ubijen, međutim ispostavilo se da je preminuo od srčanog udara jer je u jednom trenutku ostao bez zraka.

"Jako nas je potresao ovaj tužan događaj. Savez suosjeća sa FIFA-om, Afričkom fudbalskom federacijom i FS Zambije, te porodici doktora Kabunga zbog njegove iznenadne smrti. Ipak, mislimo da je važno prenijeti tačne informacije.

Naš doktor, doktor Onimisi Ozi Salami, koji je bio službeni doktor na ovoj utakmici je rekao da je doktor Kabungo pronađen pokraj svlačionice Gane gdje je pokušavao doći do zraka", rekao je sekretar nigerijskog saveza Mohamed Sanusi.

I dok su se doktoru Kabungi borili za život neki su za kratko vrijeme uspjeli razviti biznis na terenu i u pomalo urnebesnim scenama pokušati zaraditi novac.

Naime, prodavači sokova i kilišija (suho meso spremljeno na nigerijski način op.a.) su učesnicima nereda prodavali svoje proizvode.

Podsjećanja radi, utakmica između Nigerije i Gane je okončana rezultatom 1:1, pa su gosti otišli na Svjetsko prvenstvo u Katar zahvaljujući golu u gostima jer su u prvom susretu mreže mirovale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi