Nigerija odradila "trening": Tahiti razbijen sa 6:1!

Kup konfederacija, grupa B, 1. kolo

Nigerija odradila "trening": Tahiti razbijen sa 6:1!

Edmir Škorić

Reprezentacija Nigerije deklasirala je Tahiti sa 6:1 u drugom susretu 1. kola grupe B Kup konfederacija. 

Apsolutnu dominaciju imali su Nigerijci na stadionu u Belo Horizonteu i ni u jednom trenutku nije bilo neizvjesno. Amateri, nogometaši Tahitija, griješili su svako malo, a Nigerija i bez svojih nekoliko glavnih zvijezda s lakoćom pogađala.

Poveli su igrači u bijelim dresovima nakon samo pet minut igre. Nakon jednog ubačaja, lopta se uz pomoć suca odbila do Echiejile ovaj šutira, lopta na putu do mreže zakačila jednog igrača Tahitija, promijenila smijer i završila iza leđa Samina.

Samo pet minuta kasnije, Nigerija je vodila s 2:0. Nnamdi Oduamadi je napravio slalom kroz protivnički šesnaesterac i na kraju matirao Samina. Isti igrač postiže drugi gol u 26. minuti. Musa je centrirao s lijeve strane, katastrofalna pogreška golmana Tahitija Samina, Oduamadi to kažnjava svojim drugim golom za visokih 3:0.

Malo šta su večeras pokazali igrači Tahitija, ali uspjeli su, eto, postići utješni pogodak u 65. minuti. Nakon kornera kojeg je izveo Vahirua, Tehau je na drugoj stativi dobro skočio i matirao Enyjeamu. Samo četiri minute kasnije, isti igrač (Tehau) loptu šalje u vlastitu mrežu za već ubjedljivih 4:1.

Hat-trick Oduamadija u 76. minuti, da bi u 80. Echiejile postigao svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 6:1.

Nigerija sljedeću utakmicu igra protiv Urugvaja, a zatim i svjetskog i evropskog prvaka Španije. Nema sumnje da će se s Urugvajem boriti za poziciju broj dva, dok Tahidi zaista nema šta da očekuje. Kako će tek proći protiv Furije?

Kup konfederacija, grupa B, 1. kolo:
Tahiti - Nigerija 1:6 (Tehau 54/ Elderson 5, 80, Oduamadi 10, 26, 76, Tehu 69 - ag)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


 
 


 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije