Nihad Mujakić novi fudbaler Ankaragucua!

Ugovor potpisan

Nihad Mujakić novi fudbaler Ankaragucua! · Zvanično

Haris Zilić

Nihad Mujakić novi je fudbaler turskog prvoligaša Ankaragucua.

Mujakić je i zvanično potpisao ugovor sa truskim klubom, a o svemu se oglasio i FK Sarajevo.

"Fudbalski klub Sarajevo je prihvatio ponudu turskog superligaša Ankaragücü za Nihada Mujakića.

Bivši akademac i standardni prvotimac bordo kluba nakon utakmice protiv Sloge otputovao je u Tursku gdje je prošao ljekarske preglede i dogovorio sve uslove prelaska u turski tim sa kojim će potpisati četverogodišnji ugovor.

FK Sarajevo će za ovaj transfer dobiti milionsko obeštećenje.

Našem Nihi želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere!", stoji u saopštenju FK Sarajevo.

Fudbalski klub Sarajevo je prihvatio ponudu turskog superligaša Ankaragücü za Nihada Mujakića. Bivši akademac i...

Posted by FK Sarajevo on Tuesday, August 2, 2022

Uz odlazak Selmira Pidre u MLS, te Halida Šabanovića u Ligue 1 ovo je još jedan sjajan transfer nekog od igrača Sarajeva ovog ljeta, a definitivno i odličan posao za klub s financijske strane.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nije ovo prvi put da Mujakić svojim transferom donese lijep iznos za FK Sarajavo. Podsjetimo, 2019. godine s Koševa je otišao u Kortrijk za nešto više od milion eura, što znači da je do sada ovaj defanzivac Sarajevu donio oko tri miliona maraka.

Mujakića što se tiče, sezona u Turskoj starta osmog augusta, a u prvom kolu Ankaragucu dočekuje Konyaspor koji je inače "bh. tim", s obzirom na to da tamo igraju Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović i još jedan bivši član Sarajeva, Amar Rahmanović, pa bi Nihad mogao da debituje protiv svojih sunarodnjaka.

Top Komentari

samww2
Sretno Nihade!!
6 0
SarajFK
Posao stoljeca. Sretno Nihade. Sarajevo sampion!!!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti