Poznato lice donijelo sreću Sarajevu u finalu Kupa

Sarajevu Kup BiH

Poznato lice donijelo sreću Sarajevu u finalu Kupa

A. Čaušević

Sarajevo je pobjedom u finalu Kupa sezonu završilo s još jednim trofejem u vitrinima.

Bordo klub je poslije boljeg izvođenja penala pobijedio Borac rezultatom 4:1 te tako stigao do sedmog Kupa BiH u klupskoj historiji.

Ekipu Sarajeva je s tribina bodrio i Nihad Mujakić, član generacije FK Sarajevo koja je sezonu 2018/2019 osvojila duplu krunu.

Nakon što je sve završeno Mujakić je prišao i čestitao bivšim saigračima te igračima koji su u međuvremenu postali članovi koševskog premijerligaša.

Mujakić je posljednjih godinu i pola proveo na posudbi u Hajduku, a član je belgijskog Kortrijka. Ostaje da se vidi gdje će nastaviti karijeru.

Inače, nogometaši Sarajeva su bili spretniji i sretniji, a izvođenje jedanaesteraca pratilo se srčano i na tribinama gdje je bila Uprava kluba sa Koševa, Selmir Pidro koji nije nastupio zbog povrede, te nekadašnji član Sarajeva Nihad Mujakić i drugi.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Imali su razloga za zadovoljstvo s obzirom da je Sarajevo ubjedjivo slavilo i trofej je stigao na Koševu.

U prve dvije serije Miličević i Velkoski su bili precizni za Sarajevo, dok su Čavić i Tahrić promašili za Borac. U trećoj seriji i Mustedanagić je zabio treći gol za Sarajevo, dok je Uzelac bio precizan za Borac. U četvrtoj seriji Handžić je zabio za Sarajevo kada je sve bilo gotovo. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
NAJTROFEJNIJI KLUB U BIH ...
2 0
AsmirM
Pitanje br naredna sezona jel Zrinski osvaja ligu . Zeljo /Sarajevo kup A kao Borac ce biti na diobi 2 do 3 mjesta . Velez ga puši naredne sezone . Tuzla city bi mogla napon ici u evropu .
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi