Nihad Selimović za SportSport.ba: Odlazim iz moralnih razloga!

FK Željezničar ostao bez predsjednika

Nihad Selimović za SportSport.ba: Odlazim iz moralnih razloga!

M. Šljivak

Nihad Selimović nije više predsjednik FK Željezničar.

Nakon nekoliko mjeseci u klubu prvi čovjek Želje je odlučio da ode, a za SportSport.ba je istakao kako je otišao iz moralnih razloga, nakon što nije izboren plasman u Evropu.

"Ja sam rekao da ću otići iz moralnih razloga ako ne izađemo u Evropu. Klub je u ovom mandatu poslovao pozitivno, smanjen je minus kluba", rekao je Selimović, te je dodao:

"U mandatu od 14. januara do 31. maja osigurali smo 2,3 miliona KM u klub. To je bilo više nego što je planirano. Smanjena je zaduženost kluba, nijedan štetan ugovor nije napravljen, posložena je administracija i sve što je trebalo biti", istakao je sada već bivši predsjednik Željezničara.

Prethodnih dana su se pojavile informacije da određeni investitori ulaze u klub. Selimović ističe da u tome nema istine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nemam informacija o bilo kakvim investitorima. Svi detalji će biti prezentovani na Skupštini. Moja ostavka je dakle iz moralnih razloga, ali ostajem tu na pomoći klubu ako budem potreban. Neću biti da se ne pojavim", rekao je Selimović za SportSport.ba

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kupi_Lee
Željezničaru el-fatiha
24 1
Fcs
Gasi struju, motaj kablove!!!
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi